Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Arkiv för October 2009

- Sida 1 av 4

Skön vinst!

av Zackariasson

Jädrar vilken kväll det var igår. Efter 1-0 till Örebro så kändes det naturligtvis inte så bra. Men det skulle ändra sig. Vi vinner till slut med 7-4, efter ett hattrick av Kim Staal. Som han behövde det. Nu kanske han kommer upp i gammal god form, vilket kommer behövas.

Upp i serieledning, 1 poäng före Växjö. Känns riktigt bra det här!

Nu väntar snart en tågresa hem igen. Den resan känns definitivt lättare nu när man pker hem med 3 poäng!

Imorrn är det åter match mot Örebro, men då på hemmaplan. Det blir 3 poäng!

Nu sänker vi Vipers!

av Zackariasson

Jag har varit på plats hemma hos en god vän utanför Örebro sen igår. Och det märks att det inte är en vanlig match för varken Örebro eller Malmö. Hetsen finns där kan jag lova. Jag ser framemot matchen, och jag ser framemot att ta poäng med oss hem. För poäng ska det bli. Även om det kommer sitta hårt åt så kan jag inte se hur Örebro skulle ta 3 poäng mot oss. Det finns inte.

Om man ser till Örebro så har dom ett fruktat Powerplay men samtidigt ett Boxplay som är värdelöst. Boxplaysiffran säger 75%. Inte så bra.

Mycket mål gör Örebro med, 43 mål på 12 matcher är ju klart godkänt. Samtidigt så har man släppt in 48.

Ett par namn som vi måste se upp med i Örebro om vi ska få med oss poäng. Fredrik Orrsten och Conny Strömberg. 16 respektive 15 poäng såhär långt. Sen tror jag öven att Scott Matzka har mer att ge än han har visat så här långt.

Malmö är i det närmaste skadefria. Anton Blomqvist är borta men för övrigt ser det bra ut. Får vi igång våra stjärncentrar Green och Söderberg så kommer detta bli en trevlig afton. Samtidigt som Eriksson, Kesä och Hersley håller tätt bakåt så är 3 poäng bärgade.

Frågan är vem som kommer stå i mål. Jag vill att Svensson fortsätter stå. Det är så sjukt jämnt i toppen att vi inte har råd att testa Hurme i denna matchen.

Visst, Örebro har gjort det bra. Men Malmö är ett bättre lag. Vi ska vinna!

Nej nu kör vi va? Ses kanske i Behrns Arena ikväll då!

Mot Eliten!

Som jag sa.

av Zackariasson

Redan innan säsongen började så sa jag att detta skulle bli den jämnaste säsongen någonsin. Och jävlar vad rätt jag har. Det skiljer tre poäng mellan plats ett och plats sju. Det är mycket viktigt att inte tappa för mycket poäng nu för då är man snart nere under playoff-strecket och harvar. Bofors leder serien trots att dom fick stryk av Växjö hemma idag. Men som sagt, jämnare än så här blir det knappast.

Imorrn sticker jag till Örebro. Ska bli riktigt kul att se matchen på Fredag och träffa en massa gamla vänner. Jag vet inte hur ofta jag kommer uppdatera men det märker ni väl.

Skulle det bli dåligt med uppdateringar så skyller jag på att jag har gått in i dimman. Tolka det som ni vill.

Nej nu kör vi!

Mot Eliten!

Se detta som ett…

av Zackariasson

Se detta som ett test. Sticker ju till Örebro imorrn vilket innebär att jag får blogga från mobilen ett par dar. Hoppas det funkar som det ska! Återkommer!

Tack löven!

av Zackariasson

Underbart att AIK fick smisk av Björklöven på bortais. AIK som började serien så grymt bra är nu inte alls lika stabila. Men med Malmö-ögon så var givetvis detta riktigt gott!

Det är inte ok.

av Zackariasson

Absolut inte godkänt att tappa poäng hemma mot Oskarshamn. Rent ut sagt dåligt. Jag är så jävla besviken. Det får inte hända.

På fredag är jag på plats i Örebro. Ett Örebro som knappast kommer vika ner sig. Jag har en riktigt dålig känsla inför den matchen.

Jag såg inte matchen idag, följde den online. Men man blir lika besviken för det. Nu måste vi upp ett par snäpp. Vi hade chansen att ta över förstaplatsen idag. Men vi tog den inte.

Nej skärpning nu!

Mot Eliten!

Resultat från kvällen.

av Zackariasson

Sundsvall – Leksand 4-3 efter förlängning

Aftonbladet kallar det en jätteskräll att Sundsvall vann efter förlängning mot Leksand. Jag skulle säga tvärtom. En jätteskräll att Leksand tog poäng. Sundsvall borta är ingen lätt uppgift och med Leksands form så var jag ganska säker på att Sundsvall skulle vinna.

Troja – Borås 1-4

Starkt av Borås. Men vad händer i Troja. Dom är ju helt usla nu. Dom måste rycka upp sig om dom inte vill spela i ettan nästa säsong. Något måste hända.

Nu ser vi framemot morgondagens match mot Oskarshamn. 3 poäng där skulle göra oss gott och då går vi om Leksingarna!

Mot Eliten!

På kvalserieplats!

av Zackariasson

Tolv omgångar har nu spelats och vi är ju helt klart med i racet om kvalserieplatserna. Vi ligger just nu trea efter Bofors som överraskande leder och Leksand. Det skiljer bara en poäng upp till Leksand och Bofors men samtidigt så är det bara två poäng ner till plats sex. Som jag förutspådde så kommer Hockeyallsvenskan att vara den jämnaste någonsin. Det finns inga enkla segrar och det är hårt jobb i varje match, varje byte som gäller.

Bofors, vad ska man säga. Ligger etta och har ju helt klart överraskat så här långt. Men kommer dom att kriga om en topp tre plats? Nej, givetvis inte. Det är ju inte sällan så att det är i början av serierna som dom sämre lagen tar sina poäng. Detta gäller även Bofors. Dom kommer tappa, var så säkra.

Örebro gör det riktigt bra som nykomling. Just nu på en åttondeplats och jag tror att dom kommer slåss om en playoffplats till kvalserien när vi närmar oss slutet av serien. Dom lever mycket på Matzka och Strömberg. Frågan är vad som händer om tex Strömberg skulle gå sönder?

Mora verkar ha kommit igång. Kommer bli farligare och farligare ju längre serien går. Kan mycket väl hamna topp tre.

Västerås är väl det laget som har överraskat mest negativt så här långt. 14 poäng på tolv matcher är ju inte direkt bra. Något måste hända i det laget. Ivarsson kanske ska bytas ut?

Ser framemot Måndag när Oskarshamn kommer på besök. Ska nog mycket till om Malmö ska tappa poäng på hemmaplan mot Oskarshamn.

Mot Eliten!

Vad var det jag sa?

av Zackariasson

När Leksandsfansen jublade som mest så höjde jag ett varningens finger. Men givetvis så lyssnades det inte. Men nu vet vi hur det gick. Johansson hann spela 2 perioder innan det var över. Undrar hur han mår idag. Kan ju inte kännas helt klockrent att inte ens kunna genomföra en hel match utan att foten ger med sig.

Finns en del frågetecken.

Kollade inte Leksands läkare upp honom ordentligt? Testades han inte ens i matchliknande situationer? Borde inte han själv känna att det här kommer inte att funka?

Men snäll som jag är så har jag hittat en ny center till Leksand. Kanske lite ung men han står just nu utan kontrakt.

Steve Martins heter han och är 37 år. Spelade för Chicago Wolves förra säsongen. Slå till!Länk till stats hittar ni här!

Eller ja, det jobbas ju för fullt med Karlberg som har hunnit bli 38 år. Nåja, vi får väl se vad som händer i Leksand.

Green betalar av!

av Zackariasson

Detta blev ju onödigt spännande. Dom första 10 minuterna så visade Malmö att man är ett bättre lag än Oskarshamn. Herlsley hade ett par riktigt bra skott som mycket väl hade kunnat gå in. Vi hade även ytterligare ett par fina lägen men det ville sig inte riktigt. Skönt då att Treille går in och levererar. Får en passning vid blå, tar ett skär in och klipper till. Första målet för säsongen.

Oskarshamn äter sig sen in i matchen och får göra 1-1 i PP. Den gamle Toivo Suursoo får ta hand om sin egen retur och stänker in den otagbart för Svensson. Tycker det är mycket illa att han får ta hand om andrapucken på det sättet. Backarna måste rensa framför eget mål. Vi kan inte räkna med att Mackan ska ta allt.

När ca 2 minuter återstår av perioden så visar Freddan att det inte är en slump att han leder backarnas poängliga. Han smaskar in 2-1 för Malmö från blålinjen. Underbart att se.

Andra perioden blir mållös. Händer inte så mycket.

Däremot i tredje så har domaren hittat sin visselpipa och hittar en hel del mycket billiga Malmöutvisningar. Frågan är hur mycket han hade satsat på oddset på sin etta. Och givetvis så får Oskarshamn utdelning. Kvitterar till 2-2 mindre än 2 minuter återstår.

Men då kliver han fram. Den danska målmaskinen och tar tillvara på en retur och smäller inte 3-2 för Malmö. En mycket rättvis seger även om domaren säkert ville annorlunda. 26 utvisningsminuter för Malmö varav han hittar hela 7 stycken 2minutare i den sista perioden.

Det gör ont att gå i närkamp med Kesä.

Vinst för Malmö! Vi leder serien!

Mora skojar med Leksand i Ejendahls Arena! Där Leksand absolut inte skulle förlora denna säsongen. Jodå så att…

Almtuna leker med AIK!

En underbar kväll!

Mot Eliten!

 

Sida 1 av 4
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB