Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Arkiv för November 2009

- Sida 1 av 3

Mörkret sänker sig.

av Zackariasson

Jag hade ingen möjlighet att följa matchen idag. Jag har haft fullt upp med att fira min sons 2årsdag. Men det kanske var lika bra det. Smaka på det här.

AIK – Troja 8-0

Malmö – Troja 3-6

Jo man tackar.

Om inte alla varningsklockor ringer ordentligt nu så är det något som är fel. Nu får vi fan i mig rycka upp oss och det omgående. Jag har fått rapporter från matchen. Malmö missade en jävla massa chanser. Maclean hade skott i ribban. Alvarez missar öppet mål.

Men det är ju skitsamma egentligen. Man ska kunna missa en jävla massa målchanser mot ett lag som Troja och ändå vinna matchen.

Bara att inse, Malmö är på väg in i en svacka. Nu måste det jobbas riktigt hårt för att komma ur den.

Fyfan säger jag..

Tabell och Poängliga!

av Zackariasson

Låt oss ta en titt på tabellen.

tabell.gif

Om man nu ska gå efter vad som är vår målsättning för denna säsongen, dvs topp7 så ser det ju onekligen bra ut. Vi ligger 6 poäng före Mora som är på en åttondeplats. Men om man ska gå efter målsättningen som jag vet att supportrarna har dvs kvalserien så ser det väl lite tuffare ut. 1 poäng före AIK som har fått upp ångan. dessutom så har man mycket sämre målskillnad. Men vi ligger topp3 och så kommer vi göra även efter matchen imorgon. Jag väntar på Växjös ras. Det lär komma var så säkra. Och jag är även ganska säker på att Bofors snart är nedanför playoff strecket.

Om vi tittar lite på den interna poängligan.

poängliga.gif

Den ser väl ut ungefär som väntat. Kim Staal har kommit igång och han kommer nog snart att ha ett ännu bättre snitt. Det roligaste är väl att Sandström verkligen visar framfötterna. 13 poäng är riktigt bra. Skönt att han fick hänga dit ett igår.

Jag tycker vi ska hålla fast vid målet som är topp7. Allt annat är en bonus.

Nu väntar som sagt Troja imorgon. Jag förväntar mig en rejäl överkörning!

Säsongens genomklappning.

av Zackariasson

Så här besviken har jag inte varit sen förra säsongen när den här typen av matcher var väldigt vanligt. Jag trodde verkligen att jag inte skulle få uppleva det igen. Jag kan köpa att man förlorar matcher i en lång serie. Men jag köper inte att man har fel inställning och noll attityd 2 perioder av 3. Speciellt inte när vi är i ett läge av säsongen där varje poäng är oerhört viktig.

Malmö kör över Löven i första perioden. Man spelar en snabb hockey med hög press. Maclean inleder kvällens målskytte med en riktig pärla upp i nättaket. Lucas Sandström får äntligen näta när han trycker in 2-0 via köksvägen. Sen får Kim Staal avsluta periodens målfirande efter lite tumult när han trycker upp pucken i taket bakom lövenmålvakten. Det skulle vara oerhört intressant att veta vad som sades i omklädningsrummet i pausen mellan första och andra perioden. För sen rasar det fullständigt.

Det sägs att 3-0 är det värsta du kan leda med i hockey. Givetvis helt fel men idag känns det ändå på något sätt rätt. Malmö kommer ut efter första perioden och är helt ointresserade av att spela. Man vill inte ta för sig. Man vill inte åka skridskor. Det känns som att spelarna funderade på vad dom skulle sysselsätta sig med på resan hem. Är det kanske så enkelt att spelarna trodde att det var klart efter första perioden? Har dom isåfall inte lärt sig nånting?

Efter 3 spelade perioder så skriver vi 4-3 till Löven. Och jag blir så besviken, och så förbannad. Vi hade chansen att gå om Växjö. Vi hade chansen att behålla gapet ner till fjärdeplatsen. Av detta blev det ingenting. Och det beror endast på att Malmö uppträder som det Malmö vi såg stora delar av förra säsongen. Jag blir faktiskt lite orolig.

Är det nu vår svacka ska börja? Jag hoppas verkligen inte det. Jag hoppas att detta däremot är en väckarklocka modell större. För inte ska vi väl vara nervösa över att Troja kommer på besök på Söndag?

Jag tvivlar på att någon av spelarna sover särskilt gott inatt. Inte heller Karlström.

Nej fyfan. Visa nu allihop att detta bara var en skitdag på jobbet. Bryt ihop ikväll för att sen komma igen och köra sönder Troja på Söndag. Alla kan ha en dålig dag. Det är bara märkligt att det händer ett helt lag exakt samtidigt. Eller förresten. Mackan gjorde det bra som vanligt.

Som sagt. Ny match på Söndag. Då ska vi ha 3 poäng. Det finns inget annat!

Mot Eliten!

 

3 poäng gäller!

av Zackariasson

Björklöven kan vara hur taggade som helst. Malmö ska ha 3 poäng. Det ska inte vara något snack. Matchen ser ni på s24.se!

LIVE_1127_BJÖMAL_SL.jpg

Tryck här för att komma direkt till matchen!

Grattis Växjö…

av Zackariasson

Nåja, givetvis så får man gratulera Växjö även om det tar emot. Så grattis till 2 poäng.

Om Malmö hade haft den rätta kylan idag så hade vi vunnit redan i första. Men puckarna ville inte riktigt studsa vår väg. Vi var klart bättre i första perioden men i andra och tredje så är det övertag till Växjö. Jag kan väl inte säga att jag är nöjd med en poäng, för man kan ju inte sitta här och vara nöjd efter en förlust mot Växjö. Jag har lite synpunkter.

Karlström har sagt att en spelare som Söderberg kan man inte vila i form. Men att låta han spela dubbla byten i stort sett hela matchen när han dessutom inte ser så skärpt ut som han borde vara kan ju inte vara bra. Söderberg gör en dålig match idag. Han var helt slutkörd i tredje och borde dessutom inte spela så långa byten. Det håller inte.

Sandström gör det jävligt bra idag igen. Där har Peo hittat ett fynd!

Kesä märktes knappt idag. Jag hade väntat mig att han skulle köra sitt fysiska tunga spel men av det syntes ingenting.

Danskarna var bra! Speciellt Hardt som inte vek sig nån gång. Den killen har mer energi än alla duracellkaniner tillsammans.

Öhman gör ett bra jobb. Man ser att det kommer bli en storspelare av honom. Mycket bra med pucken.

Svensson gör så vi får med ett poäng hem. Vilken jävla målvakt vi har.

Malmö ligger trea. Två poäng upp till Växjö med en match mindre spelad. Samtidigt så har man fyra poäng tillgodo på AIK som ligger under kvalseriestrecket. Det ser bra ut.

Nu piskar vi löven på Fredag!

Mot Eliten!

Det är dags.

av Zackariasson

Var det nån som sa nåt om serielunk? Det stämmer inte i Hockeyallsvenskan iallafall. Ikväll åker vi till Växjö för att förhoppningsvis hämta hem 3 poäng. Kommer inte bli lätt men vi ska iallafall göra ett försök. Jag tror på vinst. Visserligen så har Växjö spelat bra dom 2 senaste matcherna men Malmö är ett bättre lag.

 

Nej det finns inte mycket mer att säga. Vi ska slå dom. Nu kör vi!

 

Mot Eliten!

Känns i luften.

av Zackariasson

Ganska ofta på jobbet så kommer en go gubbe in på lunchen och snackar hockey med mig och min bordskamrat. En modoit som är jävligt påläst när det gäller det mesta om hockey. Och som dessutom brinner för det lokala hockeylaget. Jag blir alltid lika glad när han kommer för då vet jag att den dagen går det lite lättare att jobba när man fått lite analyser och resultattips som han dessutom brukar spika.

Givetvis så har vi avhandlat foppahysterin. Det känns som att det är något som alla som bryr sig det minsta om hockey, oavsett vilket lag man håller på pratar om. Och eftersom då han dessutom håller på Modo så har det ju snackats en del.

Men nu till saken. På Onsdag är det seriefinal. Och det står mellan Fakers och Malmö. Vem hade trott det innan serien att i slutet av November så ska det spelas en seriefinal mellan ett Växjö som har spelat över sin förmåga och ett Malmö som ännu inte nått full kapacitet. Hursomhelst. Jag ville veta vad han trodde.

Han trodde ju att det skulle bli jämnt, men jag ville ju ha ett resultat.

Och eftersom han brukar sätta sina tips så kommer jag spela en slant på resultatet som han gav mig.

Växjö – Malmö 0-2

Så där har ni det!

Mot Eliten!

AIK är inte bättre.

av Zackariasson

AIK – Växjö Fakers 0-2

Jahapp. Såhär är det. Har man 8 Powerplay i rad som AIK hade idag så vinner man inga matcher. AIK är verkligen inte bra just nu. Man hade chansen att hänga med i toppen men tog den inte. Visserligen så är det bara 5 poäng upp till tredjeplatsen men ändå. Kanske är ganska bra ändå att det blir ett avstånd mellan topp3 och övriga.

 

Växjö Fakers supportrar däremot är väl i himmelriket nu. Ska bli skönt att plocka ner dom på jorden redan på Onsdag. Då åker vi till deras lada och tar med oss 3 poäng hem!

 

Gott!

av Zackariasson

Bättre sent än aldrig som man brukar säga. Har ju som sagt haft dop planerat denna helgen så därför fick ni ingen kommentar angående Boforsmatchen. Men nu är jag på banan igen!

 

Malmö piskade Bofors med hela 6-2. Inte illa! Visserligen hade väl Bofors en del spelare borta men ändå en riktigt fin vinst för Malmö. Och det innebär ju att Malmö kniper förstaplatsen. Känns ju riktigt gott. Finns väl inte så mycket mer att säga om matchen mer än att Hardt knep tacklingspriset. Ingen högoddsare om ni frågar mig.

 

Idag möts AIK och Växjö på hovet. jag är ganska säker på att det blir en del publik eftersom AIK ska fira sina guld samtidigt. Kanske är detta enda lösningen för AIK att få publik på sina matcher. Men hur dom ska få dit publik i nästa match har jag ingen aning om. En förlust för AIK idag och dom flesta lär inte komma tillbaks. För det är väl bara att erkänna. Utan matcherna mot Leksand så snittar AIK drygt 1000 personer på sina matcher. Inte godkänt.

 

Det är även match mellan Löven och Troja idag. En match som jag tror Löven vinner.

 

Nu ska jag ta det lite lugnt innan jag ska försöka hinna se AIK mot Växjö. En match ni kan se på S24.se.

LIVE_1122_AIKVÄX_SL.jpg

Tryck här för att komma direkt till matchen.

Ha det gott så länge!

Bofors hemma.

av Zackariasson

Då kommer grishockeyns förebilder till Malmö Arena. Bofors Bobcats. Kommer bli en intressant drabbning. Sist vi möttes var i Nobelhallen och då gick ju Bofors segrande ur striden. Det får inte hända idag.

Jag är säker på att det är ett taggat Malmö vi kommer få se ikväll. Sist mot Borås stämde inte spelet alls. Men idag har vi Green tillbaks vilket jag tycker betyder en hel del. Öhman får chansen igen vilket även det är positivt.

Angående Bofors så vet jag inte om Lundh är tillbaks i spel. Är han inte det så är det ju en klar fördel för oss. Det hade givetvis smakat mumma för Lundh om han fick sänka sitt gamla lag i Malmö Arena.

Jag vet inte vem av målvakterna som får chansen, men jag tycker det lutar åt Svensson.

Det kan bli så att jag inte hinner rapportera efter matchen eftersom jag åker iväg till svärföräldrarna om ca en timme. Min dotters dop går av stapeln imorrn så då vill vi vara på plats tidigt för att hinna förbereda för våra gäster.

Men nog om det!

Nu kör vi!

Mot Eliten!

Sida 1 av 3
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB