Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Startsida / Inlägg

Säsongens genomklappning.

av Zackariasson

Så här besviken har jag inte varit sen förra säsongen när den här typen av matcher var väldigt vanligt. Jag trodde verkligen att jag inte skulle få uppleva det igen. Jag kan köpa att man förlorar matcher i en lång serie. Men jag köper inte att man har fel inställning och noll attityd 2 perioder av 3. Speciellt inte när vi är i ett läge av säsongen där varje poäng är oerhört viktig.

Malmö kör över Löven i första perioden. Man spelar en snabb hockey med hög press. Maclean inleder kvällens målskytte med en riktig pärla upp i nättaket. Lucas Sandström får äntligen näta när han trycker in 2-0 via köksvägen. Sen får Kim Staal avsluta periodens målfirande efter lite tumult när han trycker upp pucken i taket bakom lövenmålvakten. Det skulle vara oerhört intressant att veta vad som sades i omklädningsrummet i pausen mellan första och andra perioden. För sen rasar det fullständigt.

Det sägs att 3-0 är det värsta du kan leda med i hockey. Givetvis helt fel men idag känns det ändå på något sätt rätt. Malmö kommer ut efter första perioden och är helt ointresserade av att spela. Man vill inte ta för sig. Man vill inte åka skridskor. Det känns som att spelarna funderade på vad dom skulle sysselsätta sig med på resan hem. Är det kanske så enkelt att spelarna trodde att det var klart efter första perioden? Har dom isåfall inte lärt sig nånting?

Efter 3 spelade perioder så skriver vi 4-3 till Löven. Och jag blir så besviken, och så förbannad. Vi hade chansen att gå om Växjö. Vi hade chansen att behålla gapet ner till fjärdeplatsen. Av detta blev det ingenting. Och det beror endast på att Malmö uppträder som det Malmö vi såg stora delar av förra säsongen. Jag blir faktiskt lite orolig.

Är det nu vår svacka ska börja? Jag hoppas verkligen inte det. Jag hoppas att detta däremot är en väckarklocka modell större. För inte ska vi väl vara nervösa över att Troja kommer på besök på Söndag?

Jag tvivlar på att någon av spelarna sover särskilt gott inatt. Inte heller Karlström.

Nej fyfan. Visa nu allihop att detta bara var en skitdag på jobbet. Bryt ihop ikväll för att sen komma igen och köra sönder Troja på Söndag. Alla kan ha en dålig dag. Det är bara märkligt att det händer ett helt lag exakt samtidigt. Eller förresten. Mackan gjorde det bra som vanligt.

Som sagt. Ny match på Söndag. Då ska vi ha 3 poäng. Det finns inget annat!

Mot Eliten!

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB