Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Arkiv för December 2009

- Sida 1 av 2

Vinsten känns som en förlust…

av Zackariasson

Malmö vinner matchen med 3-2 på bortaplan mot Troja. Efter full tid borde det vara, men icke. Den svenska domarkåren gör som vanligt. Först dömer han mål. Sen efter massivt tryck från publiken så dömer han bort det. Är det inte fantastiskt. Fyfan. Jag är ganska säker på att det skulle varit mål. Snart måste det införas målkameror i Allsvenskan. Det står alldeles för mycket på spel för att inte göra det.

Sett över hela matchen är Troja bättre. Inget snack om den saken. Men jag är inte förvånad. Det slår egentligen aldrig fel. Efter långa uppehåll så har Malmö stora problem att komma igång. Och så var det även idag.

Dock så gäller inte detta Svensson som räddar oss idag. Han var fenomenalt bra.

Söderberg gjorde även han en riktigt bra match. Och Urbas var på gång.

2 poäng får vi med oss hem iallafall. Alltid något. Men den förlorade poängen kan visa sig bli kostsam när det ska börja dra ihop sig.

Mot Eliten!

2 gånger 3.

av Zackariasson

2 bortamatcher med 3 poäng i varje. 6 poäng. Maximal utdelning. Satan så skönt det känns att kunna skriva det. Nu är vi med i leken på allvar igen.

Har inte följt matchen nåt större eftersom min dotter fyller år som sagt. Men av statistiken att döma så var det ju inte direkt orättvist.

Läste igenom vad Johan som driver mrmadhawk.se skrev om matchen. Och som sagt, det verkar ha varit en rättvis seger.

Kesä ska ha dominerat. Dessutom noterad i målprotokollet.

Söderberg 2 mål. Nyttigt.

Trist med ett ganska långt uppehåll nu. Det brukar ju inte gynna Malmö direkt. Men nu är det som det är.

Om det inte dyker upp något större av värde så tar även jag lite jul-ledighet från bloggandet.

På återseende!

Och ha nu en riktigt god jul!

Fullt upp!

av Zackariasson

Grattis till min dotter Alicia på 9 årsdagen. Hela förmiddagen har ägnats åt eyepet på ps3an. Men nog om det. Hinner inte skriva något större idag eftersom min dotter som sagt fyller år.

Men hursomhelst. Almtuna borta är inte lätt. Detta är ingen match där man kan räkna med poäng. Får vi poäng så är det bonus. Blir det dessutom vinst så är det riktigt bra. Sist vi var i Almtuna vann ju Almtuna med 2-0. Men vi får hoppas på vinst!

Nu kör vi!

En kämpainsats.

av Zackariasson

Vid 4-1 till Malmö trodde jag att det skulle vara klart. Men icke. Visst fan fick man vara orolig. Slutresultatet skrevs till 4-3 till Malmö. Och det var inget skönspel direkt. Malmö ägde förvisso matchen från början till slut. Men 2 straffar för Sundsvall gjorde att det blev match av det här. Och det hjälpte ju knappast att Malmö fick spela boxplay dom sista 2 minuterna av matchen. Men fy satan vilken viktig seger.

AIK förlorade efter förlängning mot Örebro. Det gjorde ju inte direkt ont. Vi är helt klart med!

Lugn och fin.

av Zackariasson

Det tog nästan ett dygn innan jag orkade läsa det som hade skrivits om matchen. Det var ju riktigt frustrerande att se på eländet igår. Jag kanske överreagerade, men hur ofta händer det att Malmö blir bestulna på 2 mål inom loppet av några minuter. Jag tycker dessutom att Malmö var klart bättre än Mora igår. Men där ser man vad självförtroende kan göra med ett lag. Mora har massor av självförtroende efter sin vinstsvit och dom kommer bli svårslagna. Men deras dipp lär komma igen.

Om vi ska se framåt så har vi Sundsvall borta imorrn kväll. Jag kan bara be till hockeygudarna att vi får med oss poäng hem. För börjar inte poängen trilla in så lär vi dala som ett asplöv i tabellen. Och den resan vill jag inte göra en säsong till.

Det spelarna måste inse är att det finns inga genvägar. Det är hundraprocentiga insatser som räknas. Och det hoppas jag att samtliga är medvetna om.

Kesä får ytterligare en matchs avstängning efter slagsmålet mot Savalahti-Nagander. Fjanteri kan jag tycka. Så farligt var det verkligen inte, dessutom så bröt ju domarna när det skulle igång på allvar. Men det är inte så mycket att göra nånting åt.

Jag måste ju tro att laget kommer resa sig. För Malmö har ett bra lag. Definitivt ett bättre lag än Sundsvall. Nej tre poäng är det som räknas. Glöm det som varit, ladda om och skjut skarpt. Poängen ska hem till Skåne!

Nu kör vi!

Mot Eliten!

Malmö vs Domarkåren.

av Zackariasson

Matchen är inte ens slutspelad. Men om domaren dömer bort 2 solklara mål så förstår nog alla att det inte är så lätt att vinna hockeymatcher.

Moras 2 första mål har kommit efter kontringar där Malmö har gått bort sig. 0-2 målet fick Mora komma med 2 spelare mot en ensam Svensson.

Malmö har definitivt inte saknat chanser. Man vann andra perioden med 13-6 i skott men förlorade perioden med 2-0.

Puckarna studsar inte Malmös väg nu. Viljan finns, kunnandet finns, men det går troll i spelet.

Länge sen man har sett en hockeymatch där Malmö har varit såpass mycket bättre utan att få utdelning.

Det står just nu 3-0 till Mora, och det återstår 5 minuter. Vänder Malmö detta så återkommer jag under kvällen. Men det ska mycket till. Bla en hockeydomare som inte har spelat en tvåa på oddset…

Mora hemma.

av Zackariasson

Jag hoppas att matchen senast mot AIK var vår vändning. Och jag hoppas verkligen att Malmö är på tårna imorrn när Mora kommer på besök till Malmö Arena. Ett Mora som verkligen har spelat upp sig på senaste tiden. Tror det är 8 raka vinster dom har i ryggen.

Carl Söderberg har uttalat sig om hur viktiga matchern är framöver. För att inte hamna i en dålig spiral så vill han ha vinst imorgon. Och även mot Sundsvall och Almtuna. Med föregående säsong i förskt minne så förstår jag honom.

Alvarez är inte klar för spel ännu. Däremot så kommer Damgaard gå in som back efter att inte ha spelat på 6 veckor. Hoppas han är riktigt på tårna för det kommer behövas mot Mora.

Vi vill ju inte ha samma inledning som det blev sist dom gästade oss. Dom gick som ni kanske minns upp till 4-0 innan vi vaknade till liv.

Men det lär inte hända imorrn.

Som vanligt är jag optimist. Tror på 3 friska pinnar!

Matchen kan ni se på S24.se om ni inte kan ta er till Arenan.

LIVE_1216_MALMOR_SL.jpg

Nu kör vi!

Mot eliten!

 

Sköna 3 poäng.

av Zackariasson

Malmö spöade AIK på hovet med 4-2. Riktigt fint. Det behövdes verkligen och jag hoppas att vi börjar se ett litet ljus i tunneln. Det har ju varit riktigt tungt ett tag med tappade poäng. Men som sagt riktigt viktigt att vi fick med oss 3 poäng idag.

Urbas levererar direkt när han kommer tillbaks. Framspelad av en annan spelare som inte heller spelade sist. Carl Söderberg. Riktigt bra att Calle gör poäng. Han spelade förövrigt bra idag. Det verkar som att han tog avstängningen på rätt sätt. Helt klart.

Läckert mål av Sandström. Jävlar vad bra han är. Blir bättre för varje match tycker jag.

Svensson storspelar i målet igen. Han är på gränsen till en matchvinnare idag.

Som vanligt på hovet så åker man på en massa utvisningar. Oftast är dom dessutom riktigt billiga. Men det känns nästan som man vant sig. Är man på hovet så är det som det är.

Kesä i slagsmål mot Nagander. Domarna bröt precis när det skulle sätta igång på allvar. Kanske lika bra det.

På det stora hela så var det en riktigt bra laginsats.

Nu väntar Mora hemma på Onsdag. Vinst där och vi är förbi dom. Malmö har 2 poäng upp till tredjeplatsen och hela 10 poäng ner till åttondeplatsen. Det ser bra ut.

Mot Eliten!

Halvtid!

av Zackariasson

Halva serien är spelad. Lever Malmö upp till förväntingarna? Nja. Visserligen ligger vi på en topp7 plats som är målet med säsongen. Så där kan vi inte klaga. Men om man tänker på en hel del onödiga poängtapp så är man ju lite besviken ändå. Tänker kanske mest på Troja hemma och Björklven borta. Om vi hade gjort som vi borde göra så hade vi legat på en direktplats till kvalserien nu. Men det är ju historia. Nu har vi andra halvan på oss att reparera. Jag förväntar mig att spelet kommer bli bättre. Det jag framförallt hoppas ska skärpas till är vårt powerplay. Vi är sjunde bästa lag i serien med nästan 18%. Vi borde kommer upp till en 23-24% tycker jag. Speciellt med tanke på vilka pjäser vi har i laget. Tänker främst på Eriksson, Hersley, Green, Staal, Maclean, Söderberg och Alvarez. Vi borde kunna vara så mycket bättre i PP än det som visats hittills. Sen tar vi på tok för många utvisningar. Vi snittar ca 17 minuter per match i utvisningsbåset. På 26 omgångar har vi fått 148 2 minutersutvisningar mot oss. Det är fan inte godkänt. Vi har ett så pass bra lag att vi inte borde behöva ta onödiga utvisningar. Men som sagt. Jag är säker på att allt kommer bli bättre!

Nu kör vi!

Mot Eliten!

Back in black.

av Zackariasson

Bara att inse, man måste ha skärpan att sätta dit sina chanser när man får dom. Jag är så jävla besviken nu. Borde egentligen skita i att skriva den här texten men gör det ändå.

Man har massor med chanser att sätta dit puckarna. Men det har låst sig totalt. Och nu är vi där, dit vi inte skulle komma, dit vi inte kunde komma. Jag får väl sätta på mig dumstruten. För visst fan är Malmö i en jävla svacka. På dom senaste 6 matcherna har vi tagit 4 poäng. 4 poäng av 18!

Jag försöker att hitta någon förklaring, men har svårt att göra det. Visst, vi kan skylla på skador. Vi kan skylla på oskärpa. Men det förklarar inte att vi har förlorat 5 matcher av dom sex senaste.

Idag får man spela 5 mot 3 i ca en och en halv minut. Noll utdelning. Riktigt jävla illa.

Ahlströms har blivit Malmö-dödare. Men jag får lyfta på hatten. Ett riktigt vackert 0-1 mål gör dom. Hockeygodis.

Känns ju riktigt skönt att ha 8 poäng ner till Borås iallafall.

Sen var det kul att se hur Dyk tog för sig. Noll respekt!

mr-a11.jpg

Sebastian Dyk nummer 6.  Foto: Alexander Wayne C.

Det är tungt nu, men vi kan bara hoppas att det vänder. Och det snarast. AIK borta på Söndag. Tjenare…

Jag saknade Alvarez enormt mycket idag. Hoppas han snart är tillbaks. Och Marcus Olsson. Vi behöver er!

Känns som jag upprepar mig, men det är bara att glömma detta och blicka framåt. Halva grundserien återstår. Vi fixar detta!

Mot Eliten!

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB