Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Arkiv för January 2010

- Sida 1 av 3

Mot Örebro.

av Zackariasson

Andra matchen borta mot Örebro denna säsongen och vi ska naturligtvis ha med oss 3 poäng. Eftersom nu Mora förlorade hemma mot Oskarshamn så har vi ju en riktigt bra chans att knappa in och närma oss topp3. Vinst idag samtidigt som Växjö förlorar sin nästa match så slåss vi om en topp3 placering på allvar.

Älskar uttalanden som RDW står för.

Jag har bytt upp mig, säger han i en intervju. Och tro fan det.

Det blir samma lag som matchen mot Löven i Fredags, vilket innebär att RDW spelar med Söderberg och Urbas.

Kan nog bli grinigt idag eftersom Kristofferson i Örebro är ett svin och Malmö inte kommer backa. Räknar kallt med att Kristofferson får ett matchstraff innan första perioden är färdigspelad.

Kan ni inte ta er till Örebro så ser ni matchen på S24!

LIVE_0131_ÖREMAL_SL.jpg

Tryck här för att komma direkt till matchen!

Nu kör vi!

Mot Eliten!

Enkelt.

av Zackariasson

Tycker vi kontrollerar matchen från början till slut. Siffrorna skrivs till 4-1. Underbart!

Tyckte RDW såg helt ok ut. Givetvis lite rostig och ovan vid den nya omgivningen men han kommer bli bra.

Det är all text ni får av mig idag eftersom jag helt enkelt inte har mer tid. Sorry för det. Bättring utlovas!

Välkommen RDW!

av Zackariasson

Rickard Demen-Willaume klar för Malmö. 1+1 år är kontraktet på och han kommer spela redan imorgon när Löven kommer på besök. Det intressanta är att han går rakt in i förstakedjan tillsammans med Calle och Urbas. Ska bli väldigt intressant att se hur det kommer gå för honom!

Men vi borde värva in en back med. Jobba Peo!

Ofattbart.

av Zackariasson

Man ska inte tappa poäng hemma mot en nykomling. Det är inte godkänt. Speciellt inte med tanke på hur tight det är i serien. Mycket illa. Det är precis sådana här matcher som måste vinnas. Tycker att det är uselt rent ut sagt. Spelar ingen roll om vi så hade haft halva laget skadat och morsan hade spelat center i förstalinen, inget ont om morsan, så ska vi vinna ändå. Sån skillnad ska det vara på Örebro och Malmö. Men nu är det som det är. Och hade man en förhoppning tidigare om att man kanske kunde sluta på topp3 så är den förhoppningen mindre nu.

Jag vet inte vad som är felet, men helt klart är att gör man inte mål när man spelar 5 mot 3 i 2 minuter så är det ju något som inte funkar i PP.

Vi får iallafall med oss 2 poäng efter straffar där Söderberg avgjorde. Men 2 poäng ska vara 3 mot Örebro hemma. Dags att bita ihop och växla upp nu! Björklöven hemma på fredag. 3 poäng är ett måste!

Örebro hemma.

av Zackariasson

Match ikväll mot Örebro. Ska bara vara 3 pinnar. Örebro ska absolut inte ha någonting alls att hämta i arenan. Så är det bara.

Damgaard kommer inte spela så då är frågan om man ska köra runt på 5 backar. En back måste in snarast. Vad händer Peo?

Det ryktas om att Demen-willaume är på väg in. isåfall är det spelare nummer 2 från Rögle denna säsongen. Känns väl sådär? Visserligen är det en bra spelare när han är skadefri men ändå..

Nog om det. 3 pinnar ska bärgas ikväll!

Alvarez borta resten av säsongen.

av Zackariasson

Inga goda nyheter alls. Ännu en man borta resten av säsongen. Alvarez slet upp knäskadan han fick i samband med Leksandsmatchen och kommer göra en liten operation på Torsdag. Men han kommer inte spela mer förrän nästa säsong. Satan så illa.

Peo måste agera nu. Inget snack om den saken. 4 dagar har han på sig. Bara att jobba!

5 arbetsdagar!

av Zackariasson

Det är vad Peo Larsson har på sig att landa något nyförvärv, innan tiden går ut. Så vad kan han tänkas värva?

Med tanke på skadeläget så borde en back in snarast! Casselståhl är borta minst 3 veckor till och Kesä är ju som ni vet borta resten av säsongen.

Forwards då? Banham hade smakat mumma, han hade definitivt spetsat vårt powerplay.

Men samtidigt så kanske vi inte borde värva överhuvudtaget? Kanske borde vi spara det lilla kapital vi har tills nästa säsong, för i ärlighetens namn så skulle det krävas mer resurser än vad vi har för att kunna ha en möjlighet att ta klivet upp i Elitserien i år. För jag antar att enda anledning till att vi skulle värva nu är om vi tror att vi har en chans att gå upp. Jag anser att om vi värvar nu och misslyckas med att nå Elitserien så är det bortkastade pengar, såvida vi inte värvar spelare och får dom att skriva på ett 2-årskontrakt.

Mycket funderingar, Lördag morgon har vi facit!

Början på en vinstsvit?

av Zackariasson

Ja det är frågan. Som väntat blev det vinst på bortaplan mot Oskarshamn. Även om det nu inte gick så lätt som jag hade förväntat mig så prickade jag in slutresultatet. Det var andra raka nu, och vi ska bygga vidare på sviten.

Svensson gör en riktigt stabil insats. 1 insläppt mål på 2 matcher är mer än godkänt.

Sandström gör första målet på ett säkert sätt när han kommer fri med målvakten. Han blir bara bättre och bättre.

PP ser bättre ut idag även om det inte är helt ok. Kan bli mycket bättre. Men jag tror att det äntligen håller på att lossna.Hardt gör dessutom mål i den spelformen och det är viktigt att vi äntligen får utdelning i PP

Hoppas att vi snart får tillbaks Staal och Alvarez. Dom behövs.

Nej nu suger vi på den här karamellen så spöar vi Örebro hemma på Onsdag!

Mot Eliten!

Oskarshamn, snart i Div1.

av Zackariasson

Då var det dags för Oskarshamn. Och Oskarshamn har ju varit riktigt dåliga denna säsongen, på gränsen till värdelösa. Jag hade räknat med att Oskarshamn iallafall skulle kriga för att undvika negativt kval men icke. Det förvånar mig om det laget har allsvensk status nästa säsong. Och bara för det så vinner väl Oskarshamn imorgon..

Är väl egentligen bara 2 spelare vi ska se upp med i Oskarshamn. Jadeland och Guter. Tar man bort dom så tar man bort resten med. Enkelt.

Men skadeläget kunde ju vara bättre. Casselståhl gick sönder mot Almtuna och är borta i 3-4 veckor. Och nu har Dyk insjuknat i feber så det blir en annan junior som får åka med upp. Kim Runermark. Ska bli intressant att se Kim eftersom jag inte sett honom spela tidigare.

Nu borde väl snart en värvning trilla in? Cassel är som sagt borta ett tag, Kesä är väck hela säsongen. In med en back snarast!

Matchen ser ni på S24.se!

LIVE_0122_OSKMAL_SL.jpg

Trots skadeläget så tippar jag vinst. Oskarshamn ska inte ha något att sätta emot även om dom slog Malmö efter straffar i Malmö Arena. Senast förlorade dom med 8-2 mot Löven. Inte så imponerande. Nej vi vinner, ska vi säga 4-1?

Mot Eliten!

3 viktiga poäng.

av Zackariasson

Ja vad säger man. Det blev ju inte direkt ett målkalas. Men vad spelar det för roll. Vi tog 3 poäng efter att ha slagit Almtuna med 1-0 hemma. Målet gjorde av Söderberg. Snacka om viktigt mål.

Nu väntar Oskarshamn på bortaplan imorgon. Det ska vara 3 poäng där med, och vi får hoppas att vi får tillbaks lite folk. Vi ska naturligtvis vinna oavsett men visst hade det varit skönt om Staal var tillbaks. Tyckte han såg bra ut mot Leksand.

Blir ingen större text det här. Måste iväg till jobbet. Ni får ha det bäst så hörs vi av!

Sida 1 av 3
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB