Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Arkiv för February 2010

- Sida 1 av 2

Skön vändning!

av Zackariasson

Underläge med 3-0. Då trampade Malmö igång och gjorde 4 raka mål och sen var 3 poäng bärgade.

2 mål av Maclean, 1 mål av Green och 1 mål av Söderberg. Det är rätt gubbar som gör målen. Viktigt att dom kommer igång. Framförallt Green har ju haft det knackigt.

Svensson i målet gör en magisk sista halva av matchen.

Men i ärlighetens namn. Man ska inte ligga under med 3-0 borta mot Troja, innan man börjar spela. Visst, vi hade chanser tidigare i matchen med men det var först efter att Maclean stänkt in 1-3 pucken som Malmö vaknade på allvar.

Men hoppas att pågarna är på väg att hitta det spelet som vi vet att dom har i sig. Ett Malmö på topp kan hota alla lag, såväl i Playoff som i en Kvalserie.

På tal om Playoff. Visst fan hade det varit skönare att ha Almtuna i ett playoff än Växjö? Tror ju definitivt att Malmö trivs bättre mot Almtuna än mot Växjö.

Nu är det bara att ånga på. Detta kan bli riktigt bra!

Mot Eliten!

 

Utspelade av Växjö.

av Zackariasson

Ja vad ska man säga? Grattis Växjö kanske är på sin plats?

Behöver väl knappast nämna att jag är riktigt besviken. Efter att man spelat ut Leksand på hemmaplan så får vi alltså stryk borta mot Växjö med 6-2. Godkänt? Nej inte alls.

Hur kan det bli så? Efter 2 minuter så har man 2-0 i baken. Växjö gör väl 4 mål på sina 6 första skott? Och vilka markeringsmissar. Trodde att vi skulle ta denna matchen men icke.

RDW kastar handskarna. Vettifan om det var rätt. Men något var ju tvunget att göras. Men nu gick det som det gick.

Malmö – Växjö 7-3

Växjö – Malmö 6-2

Snacka om att hemmaplan är viktigt. Men där gick iallafall tåget. Topp3 blir det inte.

Vi får börja planera för Playoff. Något annat finns inte. Visst det kan ju gå att hamna topp3 men den chansen är väldigt liten. Och så som dom spelade idag så är dom inte värda topp3. Vettifan om dom är värda topp7.

Nu får spelarna rannsaka sig själva. Det här var för dåligt. Det räcker inte att man kan spela bra inför 12000 hemmafans. Man måste kunna bjuda upp till dans borta med.

Och jag tippade 1-4 på jobbet. Blir nog en rolig dag imorrn.

Nej fyfan.

Gonatt!

Växjö – Malmö @ S24!

av Zackariasson

Matchen ikväll ser ni hos s24! Så ni vet. Oerhört viktig match. Hinner inte skriva så mycket mer om matchen än såhär! Hörs efter matchen ikväll!

LIVE_0222_VÄXMAL_SL.jpg

Tryck här så kommer ni direkt till matchen!

Enkelt Malmö!

av Zackariasson

4-1 till Malmö och det var helt rättvist! Det var inget snack om var poängen skulle hamna ikväll och efter att Calle gjort 1-0 så var jag aldrig orolig.

Thomas Larsson gjorde det riktigt bra i förstakedjan. Spelade rejält och ordnade ytor för Calle och Urbas.

mif-lek17.jpg

Sandström gör en riktigt bra match. Jag kan nästan lova att om 3-4 år så är han helt ordinarie i tre kronor. Satan vilken utveckling han har haft.

Marcus Olssons mål var en riktig delikatess. En backhandavslutning rakt upp i nättaket.

Samtliga i laget spelade upp sig ordentligt om man jämför med dom 2 tidigare matcherna.

Frågan är varför kunde dom inte spela så här mot Borås och Bofors. Då hade vi haft 6 poäng till…

Mackan i målet är riktigt bra idag. När han är på topp så är vi svårslagna.

Macleans 4-1 mål är riktigt skönt att se. En stänkare klockrent i krysset från skottsektorn. Så ska en målskytt agera!

mif-lek23.jpg

Måste ge en eloge till publiken. Dom var verkligen en sjätte utespelare! När det är sånt tryck så kan det inte vara roligt för bortalagen att gästa Malmö Arena!

Mindre bra att löven tappar en 2-0 ledning mot Almtuna som till slut vinner med 4-2. Menmen..

Vi är med i racet, även om Almtuna ser riktigt bra ut. Men det kan gå vägen!

Nu njuter vi av det här. Jag är mycket nöjd med hur laget agerade idag!

Mot Eliten!

Vågar vi hoppas? Ja…

av Zackariasson

Vågar vi hoppas? Ja hoppas på 3 poäng hemma mot Leksand ikväll. Svaret på den frågan är givetvis ja. Jag tror det blir en jämn match men att vi tar alla 3 poängen. Hemma ska vi vinna våra matcher. Så är det bara. En intressant förändring är att RDW går ner i fjärdekedjan. In i första går Thomas Larsson. Inte helt fel. Larsson är ju jävlig jobbig att möta. Tror att RDW kan behöva detta då han inte producerat som han ska. Nu kör vi! Mot Eliten!

2-6

av Zackariasson

2-6! Vad i helvete händer? Är så jävla besviken nu. Detta finns ju inte. Risken finns att vi blir manglade på fredag. Och att gå in i ett playoff med stukat självförtroende är ingen bra ide kan jag lova. Fyfan säger jag bara…

Malmö vs Bofors

av Zackariasson

Malmö vs Bofors! Som jag skrev tidigare så ska det bli vinst. Hoppas att Boråsmatchen är helt släppt och att nu fokus ligger på kvällens drabbning. Oerhört viktiga poäng står på spel. Poäng som jag tror att Malmö tar hem. Laget måste ha fått sina fiskar varma efter det som hände sist. En väldigt positiv nyhet är att Cassel kommer spela ikväll. Jävligt viktigt. Hoppas att ström eller Damgaard bänkas för dom stod för en riktigt dålig insats sist. Cassel gör så att defensiven blir stabilare vilket lär behövas. Jag tror på vinst. Det är ett måste om vi ska fightas om topp3 platserna. Mot Eliten!

Total kollaps.

av Zackariasson

Historien upprepar sig. Ska det vara så jävla svårt att kunna vinna en match efter ett uppehåll. Tyvärr kan dagens resultat visa sig bli riktigt kostsam. Malmö förlorar mot Borås borta med 5-0. 5-0 Mot Borås!

Satan så dåligt det här var. Finner inga ord.

Men ska det delas ut kängor till spelare så kommer dem här:

Damgaard: För helvete vakna. Sämsta insatsen jag har sett från den karln på hur länge som helst. Jag har en polare som har en son född 97. Är helt övertygad att han hade spelat bättre än Damgaard gjorde idag. Jävlar vilket lojt agerande.

Eriksson: Säkerhetsrisk så det skriker om det. Snacka om att slänga iväg puckar som kanske kan nå en Malmöspelare. Kanske alltså. Han ger bort pucken vid ett flertal tillfällen.

Ström: Tyvärr. Riktigt usel idag. Jag förstår varför Rögle skickade iväg dig. Värdelöst agerande framförallt i egen zon.

Maclean: Så många lägen, så mycket tid. Ändå en nolla i protokollet. Och han värvades som vadå? Jo målskytt. Men då krävs det mer än skott rakt i bröstet på målvakten.

Green: Vad har hänt. Noll vilja. Kom igen. Det går inte att skylla på att du har varit iväg och spelat med landslaget i Japan. Du ska väl klara att visa någonting på isen ändå.

Sandström: Har helt gått ner sig.

Mackan Svensson: Helt mänsklig idag. Fick visserligen ganska dålig hjälp men visst borde han ha tagit något av målen.

Sist men inte minst: Karlström. Timeouten borde kommit tidigare. Och varför spela Damgaard så jävla mycket. Han var ju totalt värdelös. Dessutom låta han spela i PP. Tjenare.

Någon som saknar Cassel? Ja jag gör det iallafall otroligt mycket. Kom tillbaks nu!

Som sagt. Kan bli jävligt dyrbara poäng det här. Nu kräver jag vinst mot Bofors på onsdag!

Och jag kräver att hela laget höjer sig ett par snäpp vilket kommer krävas för vinst.

Mot Eliten!

Inga bra resultat.

av Zackariasson

Växjö – Mora slutar 4-1. Ingenting som gynnar Malmö alls. Hade ju varit kanon om Mora tog åtminstone ett poäng, men så blev inte fallet.

Bofors – AIK 2-5. Samma sak där. AIK tar full pott. Inte alls bra.

Almtuna – Oskarshamn. Oskarshamn hade ledningen efter första men Almtuna visar att dom är riktigt starka hemma. Vinst för Almtuna med 6-2. Och Almtuna är fortfarande med i racet om topp3 platserna.

tabell.gif

Men faktum är: Malmö har allt i egna händer fortfarande. Borås borta imorrn och där ska det vara 3 poäng. Iallafall om vi ska vara med och kriga om topp3. Och det ska vi absolut vara.

Gör Malmö bara det som vi vet att dom kan göra, så kommer vi hamna på topp3.

Mot eliten!

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB