Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Arkiv för March 2010

- Sida 1 av 2

Almtuna i kvalserien.

av Zackariasson

Då var Malmös säsong över. Bittert just nu givetvis men ge mig ett par dar så kanske jag klarar smälta detta med. Har ju blivit lite härdad under dom här 20 åren som man följt Malmö hockey. Har varit med om en hel del jobbiga stunder så jag vet vad jag har framför mig.

Hur som helst. Malmö vinner inte pga flera saker. Spelet stämde inte överhuvudtaget. Man får inget flow.

Våra spelare som ska kliva fram när det behövs som mest tokfloppar. Söderberg och Green är helt osynliga. Damgaard är en katastrof. Jag kan inte förstå hur Söderberg kan floppa som han ändå har gjort nu när det krävs att han ska kliva fram. Pallar han inte pressen?

En jävla otur med skador. Det är iofs sånt man får räkna med men att det drabbar våra två kanske bästa backar fysiskt sett är ju oerhört jobbigt.

Tänker inte gå in på mer varför det gick som det gick utan lämnar det helt.

Ett stort grattis till Almtuna. En klart rättvis seger! Deras största framgång hockeymässigt.

Jag tänker ta en rejäl semester från allt vad hockey heter. Kvalserien blev helt plötsligt ointressant. Men vill ni ha mitt tips till vilka som går upp så ska ni få det.

Jag tror på SSK och Växjö.

Rögle kommer få det jobbigt och Leksand kommer floppa.

Så där har ni det.

Nåväl, som sagt. Nu semester från hockeyn! Vi kanske hörs igen, vem vet!

Och som vanligt….

Mot Eliten!

1-1.

av Zackariasson

Jahapp. Förlust med 4-1 borta mot Almtuna. Inte så jävla bra kanske. Men satan vilken jävla otur vi hade. Hade flera lägen som borde ha suttit. Och hade det funnits målkameror i denna matchen så hade dessutom Malmö tagit ledningen. Borde finnas även i Allsvenskan. Åtminstone under playoff.

Men vi tar nya tag. Imorrn har vi chansen. Kommer dock bli riktigt svårt. Almtuna är ju bra hemma. Men vi har ju såklart chansen. Sätter vi våra chanser imorrn så vinner vi. Inget snack om den saken.

Tänker inte älta denna matchen mer. Vi får se till att vinna imorrn. Så är det bara!

Vinst!

av Zackariasson

Men det satt väldigt långt inne. Men det blir väl så när man trots spelövertag inte får utdelning. Istället fick Almtuna göra 1-0 vilket absolut inte var rättvist. Men efter att Malmö kvitterat genom Maclean, och sen i boxplay gjorde 2-1 genom Weihager så var det klart. Men satan. Vi måste sätta våra chanser. Urbas hade tex öppet mål. Tidigare i säsongen så hade den garanterat suttit. På tal om Urbas så ser han inte alls lika bra ut längre.En svacka som han måste ur snarast.

Staal var pigg idag igen men jag är tveksam till om vi ska ha honom och Söderberg i samma kedja. Tror mer på Green och Staal.

Ström såg tveksam ut idag igen.

Det gjorde däremot inte Treille som gör en riktigt bra match.

Mackan i målet, fenomenal återigen. Satan så bra han är. Han är inne i en riktigt bra form. Låt den formen hålla i! Iallafall i 11 matcher till.

Almtuna var inte på något sätt ofarliga. Med lite flyt så hade dom åkt hem med 3 pinnar, men sett över hela matchen så tycker jag att det var rättvist med Malmö-seger.

Domaren var urusel. Totalt värdelös.

Malmö står med ena foten i kvalserien. Men nu krävs det en riktigt bra insats på Torsdag om vi ska slå Almtuna på bortaplan. Jag tror vi gör det.

Nu kör vi på.

Mot Eliten!

Malmö vinner

av Zackariasson

Malmö vinner. Som sagt, Almtuna kommer inte ha något att hämta i Malmö denna gången heller. Tror Malmö vinner ganska komfortabelt. En Staal i högform och en defensiv som varit i det närmaste prickfri gör att vi ikväll tar ett jättekliv mot kvalserien. Lägg därtill att Mackan i målet varit så nära en vägg man kan komma dom senaste matcherna så förstår ni att det ska krävas oerhört mycket om Malmö ska missa att vinna ikväll. Nej, jag känner mig lugn.Detta kommer gå vägen!

Mot eliten!

Bofors tar semester.

av Zackariasson

Underbart! Malmö slår ut Bofors från Playoff1 efter att ha vunnit med 3-1 hemma. Och det var helt rättvist. Om Malmö hade satt sina chanser i första perioden hade det stått 6-0 på tavlan.

Kim Staal. Fick frågan tidigare i veckan vem som var Malmös viktigaste spelare i ett playoff. Jag svarade Kim Staal. Och satan i gatan. 3 mål idag. Matchens kung.

Om Staal var kung så var mackan i målet prins. Helt fantastisk idag igen. 2 insläppta mål på 2 matcher är ju ett grymt facit.

Markus Olsson var riktigt bra idag igen.

Backspelet var riktigt stabilt och Bofors fick aldrig något direkt utrymme.

Detta känns riktigt stabilt. Jag tror att vi har en riktigt bra chans mot Almtuna. Första matchen är på tisdag hemma. Den matchen ska vinnas. Så är det bara. Och det tror jag vi gör.

Publiken var på tårna. Betyder oerhört mycket för spelarna. Hoppas det blir ännu fler som dyker upp på tisdag!

Nej, inatt kommer man sova gott!

Tack för showen Malmö!

Mot Eliten!

Bofors fick smaka!

av Zackariasson

Vinst med 2-1 på bortaplan mot Bofors smakar mumma. Ja satan så skönt detta satt! Snacka om ett bra utgångsläge. Vi har nu 2 chanser att avgöra på hemmaplan. Givetvis är det inte på något sätt klart, men nog har vi ett bra utgångsläge.

En som har växlat upp på allvar är Mackan. Satan vilken vägg han var.

Markus Olsson gör en riktigt bra match, likaså Weihager.

Ström däremot såg riktigt darrig ut.

Domaren var under all kritik. Herrejösses så värdelös han var. Han plockade Green i slutet enbart för att publiken vrålade som bara bönder kan. Trist att en domare på den här nivån ska sjunka så.

Jobbigt med dessa skador. Hersley, Eriksson och Casselståhl åkte på skador. Nu vet jag inte hur allvarligt det är men det är ju inte på något sätt positivt.

Jag är säker på att vi fixar detta nu. Vi ska till Playoff2.

Nej, detta var ju riktigt skönt!

Nu kör vi!

Mot Eliten!

Playoff 1! Dags att tävla!

av Zackariasson

Match borta mot Bofors. En match som egentligen kan gå precis hur som helst men som vanligt är jag optimist. Det blir vinst!Eventuellt så är Kim Staal tillbaks och en sugen Kim är en farlig Kim, det vet ju alla. Bofors ska få smaka, så är det bara!

Matchen ser ni på s24.se. Och eftersom det är playoffdags så ska jag ge er möjligheten att vinna koder till matchen. Allt ni behöver göra är att svara rätt på följande fråga:

Vilket år vann Malmö Europacupguld?

Svaret postar ni i kommentatorsfältet och glöm inte att skriva i er emailadress. Koden skickar jag till vinnaren ca 17.00 imorgon! Blir det flera stycken med rätt svar så lottar jag helt enkelt!

Lycka till!

Mot Karlskoga!

av Zackariasson

AIK vann med 2-1 i grundseriens sista match. Inte helt oförtjänt tycker jag även om det sista målet var i tom kasse då Karlström plockade målvakten vid 1-1. Detta gjorde han eftersom han inte hade koll på att Almtuna matchen hade gått till förlängning. Bäst i Malmö var utan tvekan mackan i målet.

Men nu till det fina. Vi slipper Mora i Playoff1! Hur skönt som helst tycker jag. Jag tror att Malmö hade valt just Bofors om dom hade slutat fyra. Satan så skönt att slippa Mora i första Playoff-matchen.

Bofors slår vi. Sen tror jag faktiskt att Mora kan slå ut Almtuna. Blir det så så har vi avgörandet på hemmaplan. Smakar mumma måste jag säga!

Seriens sista match.

av Zackariasson

AIK väntar hemma och idag avgörs det om det blir fjärde eller femteplats i serien. Ska ju mycket till för att Almtuna ska förlora hemma mot Troja men fan vet. Almtuna har ju darrat rejält på slutet. Eller darrat vet jag inte heller. Förlust hemma mot Växjö och förlust borta mot VIK är ju inte något att skämmas för.

Å andra sidan så krävs det ju att Malmö vinner sin match. Tveksamt. Nu är det ju så att Malmö inte har spelat alls bra på slutet. Känns lite som att man inte vet vart man har sitt Malmö. Blandar riktigt bra insatser med bottennapp. Men som vanligt så är jag optimist. På hemmaplan mot bra motstånd så brukar vi alltid höja oss. Så kommer det även bli idag.

Visst det är en match kvar men jag tycker att vi summerar lite.

Säsongens utropstecken: Växjö. Jag skrev ner dom innan säsongen. Jag skrattade åt deras kommentater i deras forum. Kallade dom för Fakers osv. Men jesus så fel jag hade. Och satan så bra dom spelat nu i slutet. Såg både deras match mot Almtuna och mot Leksand och det kanske inte räcker hela vägen till Elitserien men jag är övertygad om att dom kommer röra om rejält i grytan. Tror dom kan rå på båda Elitserielagen hemma.

Säsongens nykomling: Örebro, finns förvisso bara ett lag som är nykomling men inte desto mindre så ska dom nämnas. Målet för Örebro denna säsongen var att etablera sig i Allsvenskan och det tycker jag att dom gjort. Och satan vilken rolig hockey dom har spelat. Full fart framåt med då framförallt Conny Strömberg!

Säsongens besvikelse: Kan bara bli Västerås. Innan säsongen så snackades det om topp3. Av det blev det ingenting. Tar sig inte ens till playoff. Så var det med det.

Säsongens forward: Conny Strömberg. Jag hade ingen direkt koll på honom mer än att han spelat i stort sett i varje liga som finns i Europa. Och han går in Allsvenskan som en virvelvind. Snacka om att göra en bra säsong. Han leder poängligan med 63p. Inte det namnet man räknade med som etta direkt.

Säsongens coach: Sam Hallam. Har gjort grisiga Bofors till ett riktigt bra lag med små resurser. Dessutom är han fortfarande ung och kommer nog snart leda större lag än såhär. Snacka om att uträtta underverk med små medel.

Säsongens back: Josh Macnevin. Har öst in poäng och leder backarnas poängliga. Ett magiskt spelsinne och ett bra skott. Tror dock att han är förlorad till Elitserien om inte Växjö lyckas gå upp. Kommer bli oerhört svårt för Växjö att ersätta honom.

Säsongens målvakt. Jocke Eriksson. Snacka om att ha blommat ut. Seriens bästa målvakt enligt mig. Frågan är hur den unge Eriksson håller i en kvalserie.

Nåväl, en liten summering. Nu kör vi över gnaget idag!

Tar vi oss till kvalserien så blir Malmö jobbiga att möta. Så vet ni det.

 

Mora – Malmö 12-0

av Zackariasson

Kasst som fan. Vik slår Almtuna och hade vi bara gjort det som vi kan göra så hade vi legat fyra nu. Men icke. Mora vinner med 5-3. Och Mora var inte speciellt bra. Dock så finns det 2 ljusglimtar.

RDW får slakta in första målet i Malmötröjan.

Öhman får även han göra säsongens första mål.

Nu har vi alltså på 4 försök inte lyckats ta ett enda poäng mot Mora. Och snart lär vi möta dom i Playoff. Kommer bli sanslöst svårt.

Men men. Malmö lär resa sig, och det kommer vara ett helt annat lag när det väl ska avgöras!

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB