Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Startsida / Inlägg

Seriens sista match.

av Zackariasson

AIK väntar hemma och idag avgörs det om det blir fjärde eller femteplats i serien. Ska ju mycket till för att Almtuna ska förlora hemma mot Troja men fan vet. Almtuna har ju darrat rejält på slutet. Eller darrat vet jag inte heller. Förlust hemma mot Växjö och förlust borta mot VIK är ju inte något att skämmas för.

Å andra sidan så krävs det ju att Malmö vinner sin match. Tveksamt. Nu är det ju så att Malmö inte har spelat alls bra på slutet. Känns lite som att man inte vet vart man har sitt Malmö. Blandar riktigt bra insatser med bottennapp. Men som vanligt så är jag optimist. På hemmaplan mot bra motstånd så brukar vi alltid höja oss. Så kommer det även bli idag.

Visst det är en match kvar men jag tycker att vi summerar lite.

Säsongens utropstecken: Växjö. Jag skrev ner dom innan säsongen. Jag skrattade åt deras kommentater i deras forum. Kallade dom för Fakers osv. Men jesus så fel jag hade. Och satan så bra dom spelat nu i slutet. Såg både deras match mot Almtuna och mot Leksand och det kanske inte räcker hela vägen till Elitserien men jag är övertygad om att dom kommer röra om rejält i grytan. Tror dom kan rå på båda Elitserielagen hemma.

Säsongens nykomling: Örebro, finns förvisso bara ett lag som är nykomling men inte desto mindre så ska dom nämnas. Målet för Örebro denna säsongen var att etablera sig i Allsvenskan och det tycker jag att dom gjort. Och satan vilken rolig hockey dom har spelat. Full fart framåt med då framförallt Conny Strömberg!

Säsongens besvikelse: Kan bara bli Västerås. Innan säsongen så snackades det om topp3. Av det blev det ingenting. Tar sig inte ens till playoff. Så var det med det.

Säsongens forward: Conny Strömberg. Jag hade ingen direkt koll på honom mer än att han spelat i stort sett i varje liga som finns i Europa. Och han går in Allsvenskan som en virvelvind. Snacka om att göra en bra säsong. Han leder poängligan med 63p. Inte det namnet man räknade med som etta direkt.

Säsongens coach: Sam Hallam. Har gjort grisiga Bofors till ett riktigt bra lag med små resurser. Dessutom är han fortfarande ung och kommer nog snart leda större lag än såhär. Snacka om att uträtta underverk med små medel.

Säsongens back: Josh Macnevin. Har öst in poäng och leder backarnas poängliga. Ett magiskt spelsinne och ett bra skott. Tror dock att han är förlorad till Elitserien om inte Växjö lyckas gå upp. Kommer bli oerhört svårt för Växjö att ersätta honom.

Säsongens målvakt. Jocke Eriksson. Snacka om att ha blommat ut. Seriens bästa målvakt enligt mig. Frågan är hur den unge Eriksson håller i en kvalserie.

Nåväl, en liten summering. Nu kör vi över gnaget idag!

Tar vi oss till kvalserien så blir Malmö jobbiga att möta. Så vet ni det.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB