Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Arkiv för August 2010

- Sida 1 av 2

Malmö sist i ET!

av Zackariasson

Vi var tom sämre än Vålerenga. Bra betyg? Nja. Vi mötte trots allt topplag från Europa. Hade vi haft Vålerenga i vår grupp så hade vi slutat på 2 vinster. Nu blev det en vinst och det känns ändå som på sikt så kan detta ha varit en nyttig turnering. Nu ska det bli kul att se hur vi står oss mot svenska lag! Är övertygad om att Malmö kommer ha ett högre tempo i kroppen än tex Tingsryd som vi möter i Lund på Lördag. Det kanske inte är någon bra värdemätare men samtidigt så kan det vara skönt med en match där vi kommer få föra spelet. Så vi får prova på det med innan seriestart!

Lite bilder har trillat in från förlust-matchen mot Tappara. Anledningen till att bilderna kommer först nu är att vi igårkväll var bortbjudna och hela denna dagen har tillbringats på liseberg!

Men här är bilderna iallafall! Och som vanligt kommer dom från wayne.nu.

mif-tap02.jpg mif-tap14.jpg mif-tap16.jpg mif-tap12.jpg

 

Nu väntar en tuff träningsvecka för laget och sen match på Lördag som sagt!

Mot Eliten!

Förlust igen.

av Zackariasson

Kärpät slog oss i Arenan. Och snacka om katastrofal publiksiffra. Under femhundra var på matchen. Nåja, 5-2 slutade matchen i Kärpäts favör. Nya tag idag mot Tappara. Här kommer iallafall lite bilder från matchen. Som vanligt levereras dom från Alex Wayne på wayne.nu !

mif-kar07.jpg mif-kar01.jpg mif-kar06.jpg

Kasst.

av Zackariasson

Ja vad säger man. Förlust med 3-0 hemma mot Finska Mästarna. Kanske inte hela världen. Man kan ju skylla på försäsong och att matcherna inte betyder så mycket. Men efter att följt matchen och sen även sett vad Robban sa på presskonferensen så förstår man ju att detta var riktigt uselt. Tack till Johan som driver Sveriges bästa Hockeyblogg för att han la upp presskonferensen!

Som sagt. Uselt. Jag efterfrågade att vi skulle få se ett bra PP. Det blev kasst. Bra uppspel. Kasst. Bra försvarsspel. Kasst.

Bara Mackan i målet som skötte sig.

Jag tror att killarna i laget får en riktigt riktigt jobbig träning imorrn. För Robban var totalt vansinnig. Kan ju bara hoppas att Kärpät får sota för detta på fredag!

Hemmaplan!

av Zackariasson

Efter en tur ute i Europa så är det dags för match hemma! TPS Åbo kommer på besök. Dags att börja vinna känner jag. Nog för att TPS är ett bra lag så bör Malmö kunna hålla jämna steg med dom. Det viktiga nu är att vi får se att spelet börjar funka. Uppspelen ska funka, backspelet ska vara stabilt och Powerplayet ska glänsa. Då tror jag vi piskar finnarna!

Nej, ser framemot 3 friska poäng!

Mot Eliten!

Därför spelar Malmö kvalserien till våren!

av Zackariasson

Att Malmö kommer tillhöra toppen av årets allsvenska är ju ingen jätteskräll. Och att Malmö kommer spela Kvalserien till våren är ganska solklart. Nu undrar ni såklart vad jag grundar det på? Ett Malmö som inte direkt har rosat marknaden dom senaste säsongerna. Man har egentligen gjort det mesta fel. Fram till förra säsongen då bygget verkligen startade. Det vi ska komma ihåg är att när Peo tog över som sportchef så hade han ett stort arbete framför sig. Dels så satt dyra spelare på kontrakt så han hade inte jättemycket svängrum när han startade. Det kan vi tacka Peter Andersson för. Men nu börjar det ta form ordentligt, och jag anser att vi har Allsvenskans klart bästa lag.

Om vi börjar på Målvaktssidan så vet vi att vi har en matchvinnare i Mackan. Han räddade oss många gånger förra säsongen när backarna inte gjorde sitt jobb. Att han inte hade någon ordentlig backup kan ha gjort att han kände sig lite för säker på sin post. Nu finns Bjurö som har visat upp ett riktigt bra spel. Det kommer bli kamp om förstaspaden även om Mackan säkert kommer starta som etta. Bjurö är en riktigt bra målvakt som säkert kommer spela mellan 15 och 20 matcher i serien. Den avlastningen kommer göra att vi har en fräsch förstamålvakt när det kommer dra ihop sig.

På backsidan har vi tappat ett par viktiga pjäser. Tänker främst på Kesä. Varje lag behöver en polis. Men vi står inte barskrapade på den posten. Blomqvist är stor och backar inte, Lundström är även han en fysisk spelare som tar bort folk framför eget mål. Sen har vi ju Schmidt som provspelar och säkerligen inte lägger några fingrar emellan. Fredrik Eriksson är även han borta. En av dom poängstarkaste backarna i serien förra säsongen. Tanken är att Nevalainen ska göra en del av hans poäng. Nevalainen har visat att känslan för målet finns. Får han rätt läge vid blålinjen så stänker han dit den. Casselståhl är borta. En som jobbar i det tysta och aldrig drar sig för att täcka skott. Där har vi en back som jag kommer sakna. Men nu får helt enkelt kollektivet ta det arbetet. Inför säsongen var jag orolig för backsidan. Det är jag inte längre. Blomqvist, Weihager och Hersley kommer höja sitt spel ytterligare denna säsongen. Vi snackar spelare som är mellan 20-25. Fortfarande utvecklingsbara som dessutom brinner för klubbmärket. Damgaard kanske är den svaga länken, men hittar han VM-formen så är den en riktigt bra back.

Går vi över till forwards och centrar så finns det inget lag i serien som ens är i närheten. Det är ju bara att titta laguppställningen. Söderberg, Alvarez, Hardt, Mattsson, Wahlberg, Green och Urbas är spelare som tillhör den absoluta toppen i Allsvenskan. Är helt övertygad om att Malmö är det lag som helt säkert kommer göra flest mål i serien. Vi kommer naturligtvis med dessa herrar spela en grymt offensiv hockey. Frågan är vilket lag som kommer orka hänga med när Malmö drar upp tempot. Söderberg har ett år kvar på kontraktet. Han måste verkligen göra en supersäsong för att ens få ett kontrakt i närheten av det kontraktet han har nu. Och jag är övertygad om att detta kommer bli SuperCalles säsong. Han har fått en lekkamrat i Mattsson och den duon kommer ha lekstuga i allsvenskan i vinter.

Jag ser inget lag som kan hota. Gör ni?

Mot Eliten!

Förlust mot Lejonen.

av Zackariasson

4-1 till ZCS Lions. Inga lysande siffror direkt. Hade ju högre förhoppningar än så här på denna matchen. Men givetvis så spelar det in att varken Mattsson eller Urbas spelade. Sen måste Malmö hitta skärpan i sina avslut. Efter det man såg på liverapporteringen så hade Malmö sina chanser. Dessutom så blev ju ett mål bortdömt. Tråkigt men så är ju hockeyn ibland. Bjurö skötte sig bra igen och jag säger det igen. Konkurrens mellan Mackan och Bjurö kommer göra riktigt gott. Förra säsongen hade Mackan ingen som på allvar tog upp kampen om förstaspaden. Det är skillnad nu kan man säga.

Nästa match blir på onsdag då TPS Åbo kommer på besök. Hoppas att Mattsson och Urbas är på isen då. Hade suttit fint om vi kunde vinna ett par matcher nu. Laget ska ha självförtroende med sig in i seriestarten. Och jag hoppas verkligen att det inte var någon fara med Green och Weihager som klev av idag.

Ser att Leksand fick pisk med 3-0 hemma mot Mora. Skönt tycker jag!

Nej nya tag på Onsdag! Då ska finnarna få smaka!

Mot Eliten!

 

Ny match väntar!

av Zackariasson

Idag ställs Malmö mot ZSC Lions. Vet inte vad man ska tycka om motståndet. Ett lag som verkligen blandat och gett så här långt i turneringen. Lions matcher såhär långt i European Trophy:

TPS Turko Förlust med 5-4

Oulun Kärpät Förlust med 4-0

Tappara Vinst med 6-3

Hv71 Fölust med 6-1

Frölunda Vinst med 4-3

5 Poäng har man skrapat ihop så här långt. 2 vinster och 3 Förluster. 21 insläppta mål på fem matcher är såklart inte jättesmickrande. Om man enbart ser till resultaten så tycker jag att Malmö borde ha en hygglig chans. Tyvärr så pekar det mesta på att både Mattsson och Urbas kommer stå över matchen ikväll. Givetvis så kommer man inte att chansa med dessa spelare. Har dom känningar så ska dom inte spela. Svårare är det inte. Bjurö kommer vakta kassen igen och det tycker jag är bra. Mackan måste känna konkurrens. En målvakt som blir alltför bekväm med rollen som förstaval kommer aldrig prestera max. 

Jag tror på vinst! Nu kör vi! Mot Eliten!

Så här slutar Hockeyallsvenskan!

av Zackariasson

Jag ger mig på en tippning om hur hockeyallsvenskan kommer sluta. Och förmodligen får jag rätt!

1. Malmö

2. Västerås

3. Örebro

4. Mora

5. Borås

6. Tingsryd

7. Bofors

8. Leksand

9. Växjö

10. Almtuna

11. Rögle

12. Oskarshamn

13. Troja

14. Sundsvall

 

Där har ni det! Både Botten och toppen är ganska lätt att tippa. Mittendelen kan sluta lite hur som helst. Men att Malmö vinner serien är ganska klart. Likaså att Sundsvall kommer få det riktigt jobbigt!

Nu kör vi! Mot Eliten!

Skönt!

av Zackariasson

En viktig 3-2 seger efter förlängning smakar mumma. Och jag blev riktigt glad när det var Alvarez som fick avgöra. Satan så viktigt att få igång den killen efter sin skada som han åkte på förra säsongen. Och självklart även viktigt att Green fick göra mål. Vi behöver få igång våra skyttar, så är det bara. Nu väntar vi bara på första målet för Hardt. det är han verkligen värd. Nu har jag förvisso inte sett någon match mer än den mot Frölunda men jag vet att att han sliter som ett djur ute på isen. Men han lär snart trycka in någon puck. Kanske redan imorrn då ZSC Lions väntar.

Bryan Schmidt gjorde en bra match. Signa han snarast säger jag bara. En ordentlig läkarundersökning för att se att knär är helt ok. Blir det grönt ljus så ska Peo hala fram ett kontrakt. Finns egentligen inget att tveka på.

Bjurö storspelade! Kanske kan bli fight om förstaspaden ändå. Bjurö ska stå även imorrn så det ska bli intressant att se om han kan leverera 2 kvällar i rad.

Lite oroväckande att Mattsson och Urbas gick av och lär inte spela imorgon. Hoppas att det bara handlar om försiktighetsåtgärder från deras sida. Man ska givetvis inte chansa på försäsongen. Hellre då att matcha in ett par juniorer.

På tal om Juniorer, Malmös J20 slaktade Färjestad i afton med 6-2! Stabilt! Och Dyk gjorde mål igen. Den killen är värd en ordentlig chans i A-laget snarast!

Som sagt. ZSC Lions imorrn!

Mot Eliten!

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB