Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Startsida / Inlägg

Derby!

av Zackariasson

Vi är framme vid denna säsongens hittills absolut viktigaste match. Det är en match som handlar om så mycket mer än 3 poäng. Det är en match där Malmö återigen ska visa vilket lag som är bäst i Skåne. Ett Derby är ett Derby och då kan såklart allting hända. Men vi behöver en vinst. Inte minst för att vi fans ska kunna gå rakryggade. En förlust mot lillasyster från nordväst skulle vara oerhört smärtsamt. I vår hemmaarena dessutom. Hade vi spelat i PPÅ-Arena så är det en annan sak. även om känslorna vore de samma. Men hemma hos oss, ska inga småflickor från Ängelholm ta poäng.

Om det är någon gång som Malmö ska få det att funka så är det idag. Och funkar det idag så är det en känsla vi kan ha med oss länge i serien. En vinst skulle stärka oss enormt mycket. Och lika mycket som det hade stärkt oss, lika grisont hade det gjort för Rögle.

Jag har aldrig gillat Ängelholm. Är man uppväxt nere i Malmö så känner man till rivaliteten. Jag har sett många derbyn genom åren och det är något speciellt. Det är en jävla puls där viljan att vinna avgör. Och jag tror att den viljan är betydligt större i Malmö än i Nordväst.

Det måste bli vinst, något annat finns inte. En förlust skulle innebära för egen del en oerhört tung Söndag. Och antagligen en ännu tyngre Måndag då det dessvärre finns ett par Röglesupportrar i samma fabrik där man jobbar.

Det är dags att varje spelare kliver fram nu. Alla ska höja sig ett par snäpp. Alla ska våga spela ut. Det är varje spelares skyldighet i en sån här match.

Förlust finns inte på kartan. Om ni tyckte att förlusten senast var tung, tänk då på hur jävla jobbigt det hade blivit vid en förlust i afton. Men det behöver vi antagligen inte fundera på.

Vi ska krossa Rögle, dags att visa vilket hockeylag i Skåne som är bäst. Det räcker inte med vinst, det ska dessutom göra riktigt ont i Röglelägret efter dagens match.

Hardt, Hersley och Grönholm. Släpp alla tankar och tackla småflickorna genom sargen.

Mattsson, Söderberg och Alvarez. Dags att öppna upp en rejäl burk med magisk och sprudlande anfallshockey. Skyffla in puckarna!

Weihager och Neva. Häng dom högt från blå. Ni har det i er. Bara att dunka på!

Låt derbyfesten börja! Nu kör vi!

Mot Eliten!!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB