Redhawks-bloggen

Raka puckar med Christian Zackariasson

Startsida / Inlägg

Lite funderingar.

av Zackariasson

Sitter och slösurfar så här dagen efter 3 poäng mot Nykomlingen Tingsryd. Läser på diverse sidor och forum om hur kasst det är att bara vinna med 1 mål mot såväl Sundsvall mot Tingsryd. Till er har jag bara en sak att säga. Lägg av. Vi tog våra poäng, inte sant? Och vi gjorde det efter att ha varit nere i en rejäl svacka. Sen att motståndet som vi har tagit våra 2 senaste segrar mot inte är av högsta klass är orelevant. Det viktiga nu var att vinna matcher och det gjorde vi. Det var 6 poäng som grabbarna behövde i dessa matcher och det var 6 poäng dom tog. Hylla dom för det istället för att gnälla över att man ska vinna stort. Nog om det!

Läser att Kent borta på sydsvenskan vill ha hem både Johan Björk och Fredrik Eriksson. Jag vettifan alltså. Visst, Johan Björk kan jag köpa. Visserligen så stack det i många ögon när han lämnade mitt i säsongen när konkursen var nära men vad skulle han göra? Även han har räkningar att betala och dessutom så uppmanade Malmö spelare att lämna klubben. Ni hade antagligen gjort samma sak. En spelsugen Björk är en bra Björk. Och ärligt talat så tror jag inte han hade tackat nej till att komma hem. Freddan däremot känns som ett mission impossible. Visst, han har kanske inte startat så bra i Tyskland men att få hem honom skulle kosta en jävla slant. Pengar som klubben absolut inte har. Dessutom så är det ingen offensiv back vi behöver. Låt våra forwards sköta produktionen och låt backarna göra det som backar ska, dvs hålla tätt bakåt. Visserligen så gör det inget om man kan ställa upp backar på blå vid PP som kan hitta målet. Men den varan har vi tillräckligt av, (Hersley, Weihager, Nevalainen).

Sen var det ju det här med jippomatchen mot Columbus. När det först kom på tal så tyckte jag det lär jävligt häftigt, mitt Malmö mot ett NHL-lag. Men nu smakar inte kakan lika bra längre. Det känns på gränsen till idiotiskt att spela den matchen. Men givetvis måste den spelas. Men då ska den spelas på detta sättet. Vila så mycket folk som möjligt i dom 2 första formationerna. Spela juniorer. Låt dom som har stått precis utanför laget spela hur mycket som helst. Tänker på Blomman, Sandström och Sandmark om han är redo. Veckan som kommer är en helvetetsvecka med fullt av matcher. Leksand borta på Torsdag, Rögle hemma på Lördag och sen Växjö borta på Söndag. Ingen högoddsare att Växjö jublar över den planeringen. Malmö lär ju köra på absolut max och mer därtill för att slå Rögle på hemmaplan. Sen ska dom alltså dan efter möta Växjö på bortais. Katastrof..

Tar vi 3 poäng kommande vecka så är det bra. Dom poängen tar vi mot Rögle. Får vi fler poäng så är det en fet bonus. Varken Leksand borta eller Växjö borta är några lätta uppgifter. Ett Leksand som dessutom har startat bra mycket bättre än vad jag hade kunnat tänka mig. Bergenström är kung av allsvenskan just nu. Satan vad han ångar på. Men samtidigt så är det inte på något sätt några omöjliga uppgifter. Men jag vidhåller, poäng i någon av bortamatcherna är en bonus.

Jag tänker inte lämna någon inför-rapport inför Columbusmatchen just för att det är en jippomatch.

Hoppas verkligen spelarna är redo för vad som komma skall!

Nu kör vi, mot Eliten!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB