Raka puckar med Christian Zackariasson

Tung bortaseger!

av Zackariasson

Ja hur skulle det gå. Bortamatch mot ett av seriens så här långt kanske bästa lag. Så här gick det.

Första perioden inleder Malmö klart bäst och gör även första målet genom Carl Söderberg. Efterhand så böljar spelet en hel del. Efter cirka halva perioden får Örebro kvittera i PP. Edblom kliver över blå och drar en handledare rakt upp i krysset. Känns som att Mackan ändå borde ta den. Andra halvan av perioden är det riktigt grinigt. Hardt och Warg gör upp i ett riktigt NHL-slagsmål utan handskar. Trots att Warg är bra mycket större så klarar sig Hardt rikgtigt bra. En mycket bra insats av domarna som inte bröt slagsmålet direkt. Dom lät Hardt och Warg göra upp och det är inte ofta man ser domare som är så passiva. Efter detta så är det ännu grinigare på isen, riktig grishockey. Men perioden slutar 1-1. Det speglar även matchen tycker jag.

Andra perioden vinner Malmö med 1-0. Fullt rättvist. Malmö ser piggare ut och både Damgaard och Urbas har träffat virket. Måste kännas riktigt skönt för Sandström som inte har haft så mycket istid senaste tiden att få hänga dit ett. Något som retar mig enormt är att Örebroarna faller riktigt lätt. 2 gånger nere i sarghörnet så har dom trillat likt småflickor. Malmös backspel är riktigt bra idag, samtidigt som Mackan i målet har varit riktigt stabil. Även andra perioden innehöll lite smågruff. Alvarez och Markus Andersson hade en uppgörelse, dock med handskarna på.

Malmö ökar på i början av tredje genom Nevalainen. På assist av för kvällen glödhete Sandström. Damgaard står för kanske den bästa backinsatsen i Malmös lag för kvällen. Riktigt stabil insats genom hela matchen. Publiken i Örebro är extremt gnällig. Minsta touch på en hemmaspelare leder till högljutt missnöje från hemmapubliken. Morten Green är kung i boxplay i afton. Spelar enkelt och står upp bra i egen zon. Mackan fortsätter spela bra i mål. Gör antagligen sin bästa match för säsongen. Örebro tar en märklig timeout när fem minuter återstår och Örebro verkligen är på gång. Bland annat så hade Strömberg ett läge där han bara kunde sätta dit klubban men missade. Malmö åker på en utvisning när det är ca fyra minuter kvar. Örebro chansar såklart eftersom dom har 2 mål att ta ikapp. Och utdelning får dem. Reducering till 2-3 med ca 1.20 kvar. Sen är det en duktig press från Örebro i spel 6-5 men Malmö lyckas sätta fyran i tom kasse genom Söderberg.

Malmö vinner matchen med 4-2. Noterbart från kvällen.