I hälarna på Reinfeldt

Johanna Melén följer Moderatledaren under valåret 2010

Startsida / Inlägg

Alliansnyhet i Huskvarna

av Johanna Melén

På tåg mot Huskvarna där alliansens frontfigurer ska uppträda i Folkets park och leverera någon form av nyhet. Det känns som tidig start på valrörelsen.
Jag minns av någon anledning Tornparken i Sundbyberg en augustidag 2006.
Det var sol och sommar och orangea ballonger och gemensamt framträdande på scen. Sedan gick vi i samlad skara ner till en lokal i Sundbybergs centrum. Jag gjorde sällskap med Maud, minns inte vad vi pratade om, men förmodligen om nyheten. De var överens i familjepolitiken, Göran Hägglund sa att valfriheten var vinnare och berättade om vårdnadsbidraget. Lars Leijonborg kontrade med jämställdhetsbonusen. Jag tog en mycket dålig bild med min mobil.

Bild 17.png

Det var snart val 2006 och alliansen skapade spänning med nyhet efter nyhet på nya soliga platser.
Häromdagen pratade jag med en erfaren politisk reporter som tyckte att man lite tappat styrfarten sen sist.
Pressfikor utan nyheter och krockar av ostrategiskt slag. Torsdagen var extrem med Maud Olofsson och Beatrice Ask på pressträff i Rosenbad klockan 11, samtidig pressfika med Anders Borg och Per Schlingmann på Moderaternas partikansli föregånget av gemensam rödgrön presentation av valkampanjen på ett kafé i en annan del av Stockholm. Och då har jag inte ens nämnt Cristina Husmark Pehrssons pressträff om ny överdirektör på Försäkringskassan klockan 12.
– Sådana krockar kan man inte ha om man vill få ut sina budskap, sa reportern och konstaterade att det hade aldrig hänt på Ulrica Schenströms tid (ni minns kanske presschefen med det yviga håret som blev statssekreteraren som gick på krogen, blev berusad och fick lämna sitt jobb).

Men i dag har vi blivit utlovade en nyhet. Det kan komma någonting ur vårbudgeten. Kanske barnfamiljerna? Pensionärerna? Samtidigt är inte heller den här lördagen fri från krockar. Medan Fredrik, Maud, Jan och Göran uppträder i Huskvarna inleder finansminister Anders Borg en valturné helt på egen hand. I Norrköping, Strängnäs och Uppsala ska Borg prata om ”Sveriges väg ur krisen och vilken ekonomisk politik vi vinner val på”.

Själv återkommer jag med rapporter från Huskvarna.

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB