I hälarna på Reinfeldt

Johanna Melén följer Moderatledaren under valåret 2010

Startsida / Inlägg

Askatyngt mingel

av Johanna Melén

Här i Göteborg tyckte väl en del moderater att Eyja-fjallajökulls utbrott med efterföljande flygkaos dominerade lite väl mycket över regeringens vårbudget som presenterades i går. ”Rapport hade 12 minuter om vulkanen. Före vårbudgeten”, sa någon upprört.

Men sanningen är faktiskt den att när moderater träffades för mingel i går kväll stod vulkanaskan i fokus – inte sänkta pensionärsskatter och höjda flerbarnstillägg.

De dramatiska berättelserna avlöste varandra. EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark hann med sista flyget ut ur Bryssel. Via Köpenhamn, en språngmarsch till tåget, nådde Hökmark till slut Göteborg. Hur han ska ta sig tillbaka till EU-högkvarteren senare i helgen är ännu okänt.

Migrationsminister Tobias Billström skulle presentera vårproppen i Umeå. Kunde ha suttit strandsatt där i denna stund (och han som ska hålla i TRE seminarier här på moderatkonferensen). Räddningen var ett försenat flyg till Bromma. Billström kom aldrig till Umeå.

Och så Carl Bildt. Den moderate utrikesministern som i ett desperat försök att nå Göteborg kastade sig ner i tågtunneln mellan England och fastlandet för att bara se sig fastna i flygkaosets Europa:

”Så hamnade vi då i ett soligt och behagligt Bryssel efter tågresan under Engelska Kanalen och genom norra Frankrike. Under tiden breder asagudarnas vrede ut sig över norra Europa. Den närmaste framtiden är – bokstavligt talat – höljd i ett visst dunkel”, bloggade utrikesministern dramatiskt.

Han fann råd och satte sig i en bil mot hemlandet. Den sista rapporten är lämnad från ett natthärbärge i Lübeck:

”Färden från Bryssel med bil kom att föra hit till den forna Östersjömetropolen i norra Tyskland innan det blev dags för vila för natten inför morgondagens fortsättning. Läget vad gäller de kommande dygnen förblir osäkert.”

Själv konstaterade jag att i denna situation går det i alla fall inte att skylla på någon. Eyja-fjallajökull lär i alla fall inte ta åt sig.

– Jo då, sa statsminister Fredrik Reinfeldt.

– Thomas Östros kan nog ändå komma fram till att det är regeringens fel.

I dag börjar Moderaternas rikskonferens i Göteborg med tal av partisekreterare Per Schlingmann. ”Vägen till valseger” är temat. 

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB