Retorikbloggen

Snacka snyggt

Startsida / Inlägg

”Din jävla underbettsslyna!” – Almedalen och kommentatorsfolket.

av Elaine Bergqvist

Hej på er!

I förrgår skrev jag om hur rädd jag var för att gå in och läsa alla kommentarer, man vet ju hur elaka de kan vara. Jag måste haft föraningar för igår kom dem. Jag lovade ju att jag skulle dela med mig av dem. Efter Jytte Gutelands inlägg om ”vuxenmobbing” på Aktuellt och mitt svar till henne så lockade det en handfull galningar som var sorgliga och komiska på samma gång. Jag kommenterade ju att Sahlin kisade med ögonen och höll huvudet på sned. Då skriver en kille så här:

Vet du vad du har som jag retar mig på? Att du har ett underbett ett fett jävla underbett. Din jävla underbettsslyna!


Det var så extremt att det blev komiskt. Vad är det för folk som sitter och skriver så och hur tänker de? Sen så var det vanliga, gubbarna i kostym som var bittra att de själva inte fick sitta i studion.

Den här tjejen är absolut inte trovärdig. Det är inte första gången man hajar till när den här ungdomen sätts på central plats för att analysera något som i högsta grad fordrar livserfarenhet och levnadsvisdom. Snorungar hamnar lätt i verbalträsket där ogenomtänkta floskler bildar skola. Erfarenhet läser man sig inte till.


Det var ju tur att jag inte var erfarenhetsexpert utan retorikexpert. Men det som tog priset var ändå ett hot från en som kallar sig ”fd coop kollega”. Jag jobbade på Coop Älvsjö när jag var 17 år och avskydde mitt jobb. Men kollegorna var ur-härliga, jag har kontakt med många idag. Men en kollega tyckte tydligen att jag var så pass otrevlig att han/hon nu hotar med att kontakta media. Vilket drev det skulle bli, ”Elaine Bergqvist skötte inte sitt jobb på Konsum för 13 år sedan så hon blev retorikkonsult istället.” :o)

Konstigt att ingen av dina gamla kollegor från Coop Älvsjö har uppmärksammat media på hur du på den tiden tog synnerligen lätt på dina arbetsuppgifter och ofta uppträdde nonchalant gentemot både kollegor och kunder.


Det här är nog bara början. I morgon börjar Almedalsveckan och det kommer göras en hel del retorikanalyser på bloggen. För övrig så var 9/10 av kommentarerna schyssta och hela 98 likes på artikeln!!! Hoppas att det fortsätter så! Så jag är väldigt glad!

/Elaine Bergqvist, retorikexpert

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB