Ridsportsbloggen

Eva Eternell – med en passion för hästar och ridsport

Startsida / Inlägg

Ny ridsportscup som ger bredden chansen att tävla mot eliten

av Eva Eternell

    Den 1 januari 2008 startar Folksam Riders Cup, en tävling där alla Sveriges ryttare kan tävla med varandra, oavsett ålder, kön, tävlingsort eller erfarenhetsnivå. Tävlingen pågår hela nästa år och i prispotten finns bland annat tre wild cards till Falsterbo Horse Show och en skräddarsydd träningsweekend med topptränare.
    Rankningen i Folksam Riders Cup baseras på resultaten från vanliga tävlingar. Efter en tävling går ryttaren själv in på Folksam Riders Cups webbplats och registrerar sina tävlingsresultat, varpå en beräkning och rankning sker mot andra ryttare som deltar i Folksams tävling.
    – Idag vänder sig de flesta tävlingar inom ridsporten till främst elitryttare. Det finns ett behov av en bredare tävling, där alla kan vara med, från novis till elit. Därför drar Folksam igång Folksam Riders Cup. Här får den lilla ryttaren chansen att synas, och möjligheten att uppfylla drömmen att tävla i Falsterbo Horse Show, säger Ann Andersson, marknadsansvarig Folksam hästförsäkring.
    Den webbaserade tävlingsformen gör det möjligt för alla ryttare att vara med och tävla om att bli bäst i sin klass, oavsett var i landet man bor och tävlar.
    – Ridsporten rymmer så många positiva värderingar och ännu fler ryttare förtjänar att uppmärksammas. Utvecklade tävlingsformer gör att fler kan delta i tävlingar, och i Folksam Riders Cup får både avancerade och mindre rutinerade ryttare chansen, säger Karin Mattsson, ordförande i Riksidrottsförbundet och styrelseledamot i Folksam Sak.
    Den aktuella ställningen för samtliga klasser och discipliner är alltid tillgänglig online på Folksam Riders Cup-sidan på www.hippson.se där ryttare kan börja registrera sig som deltagare i tävlingen.
    Tävlingen består sammanlagt av 25 klasser i grenarna dressyr, hoppning och fälttävlan. Vinnare i respektive klass är det ekipage som har de fem bästa resultaten i respektive klass, oavsett antal starter eller status på tävlingarna (lokal, regional, nationell eller internationell placering värderas lika högt).
    Varje månad utses etappvinnare. I juni delas en speciell bonus ut. Då får den som leder 1,40-hoppningen på stor häst, MsvA-hoppningen på ponny och LA-dressyren på ponny, var sitt wild card till Falsterbo Horse Show.
    – Hästmänniskor är tävlingsmänniskor och genom Folksam Riders Cup har alla nu chansen att kvala till Falsterbo Horse Show på egna meriter. Det här är en tävling som jag tror starkt på och vi ser fram mot att se de tre olika vinnarna i Falsterbo i juli 2008, säger Jana Wannius, Show Director Falsterbo Horse Show.
    Folksams avsikt är att göra Folksam Riders Cup till ett årligen återkommade tävling.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB