Ridsportsbloggen

Eva Eternell – med en passion för hästar och ridsport

Startsida / Inlägg

Tramptass blev Årets häst

av Eva Eternell

(Meddelande från Libresse:)

I år hade tävlingen Årets Häst fler bidrag än någonsin. Ca 4 600 tjejer nominerade sin favorithäst och fler än 220 000 röstade på samtliga bidrag. De åtta finalisterna har under helgen uppmärksammats på en vernissage på Stockholm International Horse Show i Globen och i eftermiddags utsågs vinnaren. Bodil Blomgren från Falun äger hästen Tramptass som fick flest röster och tog hem första priset. Hon är även ägare till hästen Sonny som kom på andra plats. Den vinnande hästen får en härligt avslappnande massage.
 
Enligt Svenska Ridsportförbundet är ridsport en av landets största idrotter och den tredje största bland tjejer. Det stora engagemanget märktes även i Libresse tävling Årets Häst där 4 600 tjejer lämnade in bidrag. Det är en dubblering jämfört med förra året. Vinnaren utsågs i eftermiddags på Stockholm International Horse Show i Globen där Libresse är grensponsor och arrangör av Libresse Cup. Fler än 220 000 personer röstade på libresse.se och flest röster och bäst betyg av finalisterna fick hästen Tramptass som ägs av Bodil Blomgren från Falun.
 
–         Det här känns otroligt kul! Det är faktiskt andra året i rad som jag vinner med mina hästar. Både Tramptass och Sonny som kom på andra plats är en blandning mellan Tinker och Nordsvensk. Och Tinker är en ras som gör sig väldigt bra på bild. Dessutom är Tramptass vita blixtar på halsen snygga!, säger Bodil Blomgren.
 
Tävlingen Årets Häst genomförs för andra året i rad. De bidrag som kom in lades upp på libresse.se där besökarna fick rösta på sina favoriter. Av de 50 mest populära bidragen valde en jury ut åtta finalister som man sedan har haft möjlighet att betygsätta och rösta på.
 
–         Tävlingen Årets häst handlar om att engagera alla hästtokiga tjejer i att vara med och utse den charmigaste, coolaste och sötaste hästen i landet. Vi arrangerar tävlingen eftersom hästar och ridsport är ett stort intresse bland unga tjejer och ett positivt sammanhang för Libresse att vara med i. Ett hästintresse innebär även många positiva värden som även vi står för, exempelvis att det utvecklar deras självbild som handlingskraftiga, modiga och tydliga, säger Margareta Von Renteln, Regional Marketing Support Manager för Libresse.
 
Högsta vinst en hästmassage
Vinnaren i Årets Häst får, förutom äran, en helsida i tidningen Ridsport, ett specialdesignat hästtäcke och ett specialdesignat schabrak samt en årsförbrukning av Libresseprodukter. Den vinnande hästen får en härligt avslappnande massage! Samtliga finalister fick ett specialdesignat schabrak, en årsförbrukning av Libresseprodukter samt inträde till Stockholm Horse Show.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB