Ridsportsbloggen

Eva Eternell – med en passion för hästar och ridsport

Startsida / Inlägg

Träningsvärk mellan benen…

av Eva Eternell

   
Vilken eftermiddag. Himmel! – Bokstavligt talat! Tre tjusiga herrar har jag haft mellan mina lår och de har gjort allt för att behaga mig.
    Jag började med spanjoren, sedan araben och så sist polacken…
    Vad vi gjort? Jo tränat att gå över en bro. Tänk att det kan vara så roligt! Hela ridhuset ville gå med sina hästar över bron. Vi höll på hela kvällen.
    Spanska Rafael rider jag över helgen (som jag berättade i min blogg igår) då hans ägare är på Irland. Jag satte upp min bro i ridhuset plus ett litet kryss, några pinnar och en bom på marken. På 20 minuter hade han gått skänkelvikning över bommen fyra gånger, gått över bron dubbelt så många gånger, hoppat och ridit runt pinnarna – för första gången i sitt liv – vilken talang!
    Imorgon ska jag ha uppvisning på Upplands Bro ridskola med Pijano. Det var av den anledningen jag satt upp hindren för att ha en generalrepetition. Jag ska rida på en hand och tränade därför hela banan på enhandsfattning. Det är otroligt vilken uppståndelse det blir när man rider så, vi är ju inte så vana vid att se den typen av ridning här i Sverige.
    Rafael är en naturbegåvning, inte tu tal om saken. Han har mycket gratis från början. Pijano däremot har jag fått rida till allt på. Suttit i flera år och byggt upp och gnetat. Men de är ju avlade för olika syften från början och ska man vara ärligt så märks det.
    Men jag känner mig nu så lycklig när jag sitter på Pijano och kan skörda allt slit jag har lagt ner på honom. Vartenda galoppombyte, piruett, passage.. Oj oj oj.. vilket JOBB!
    Så kom en nyinflyttat tjej till stallet med sin unghäst som är direktimporterad från Polen. Hon tyckte träningen jag höll på med verkade bra så hon frågade om jag ville hjälpa henne. Självklart gjorde jag det och unghästen fick först ledas bakom Pijano och sedan red jag hennes häst över. Lina som hon heter blev helt överlycklig.
    Andra ekipage ville också rida över bron och jag tappade räkningen på alla som ridit över den ikväll. Tänk att man kan ha så roligt med en hemmasnickrad bro en lördagskväll 🙂
    Efter alla timmar i sadeln sedan klockan tre i eftermiddag så går till och med jag bredbent hem. Gubben undrar vad jag hållt på med och trodde inte riktigt sina öron när jag försökte förklara…
   

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB