Ridsportsbloggen

Eva Eternell – med en passion för hästar och ridsport

Startsida / Inlägg

Av sociala skäl

av Eva Eternell

   
Igår hade vi julfirande på Lennartsnäs. Engagemang med allt från min träning med glögg och pepparkakor till alla som ridit, till Gunvors uppvisning, till Lottas Pay-and-Jump med Globen-tema, till julpuben på kvällen.
    Personligen tycker jag om dessa aktiviteter för att de är viktiga ur social synvinkel. Att man gör saker tillsammans utöver vardagens mockande av boxar, borstande av skitiga hästar och fodringar.
    Att hjälpa andra med sina hästar upplever jag som en enorm kick. Med all erfarenhet jag samlat på mig under många år (jag är mycket vetgirig och vill veta ALLT) så kan jag nu använda mig av mina kunskaper och få resultat inte bara för egen del, utan även för andras. Igår blev en flicka knuffad i ryggen av sin ponny innan hon skulle sitta upp. Jag lånade då hennes hjälm och började rida ponnyn som visade sig vara bara fem år. Jag lärde den rygga och så travade jag över en bom som de höjde upp till ett litet kryss. Ägarna blev jättenöjda för ponnyn hade aldrig hoppat under ryttare förut. Men det har ju jag så då kunde jag ju visa ponnyn hur man gör.
    Just det där att göra andra glada och ha kul ihop. Det är ju det som är hela grejen. VAD man gör sedan spelar mindre roll.

    Gunvor gjorde sin uppvisning om Grevinnan och betjänten där hennes häst Tic-Tack är betjänten. På bilderna hämtar Tic-Tack vattenkannan och sedan tar han hatten av Gunvor. Ett gulligt litet nummer.
    Efter det hade Lotta ordnat en Pay-and- Jump med Globen-tema. Hon och hennes mamma hade slagit in paket och lindat in bommar i folie med glitter på. Jättefint! Tog ett kort på en flicka som var utklädd i bästa tomtemunderingen med sin ponny.

Jag lånade Raffe och dekorerade oss med guldglitter på hjälmen och i hans man och svans. Hans matte Tina har hoppat någon stock i skogen när de varit ute och ridit men annars har han aldrig hoppat förrän jag hoppade ett litet kryss när jag jag provred honom.
Så från att bara ha hoppat ett litet hinder ett par gånger tidigare så hoppade han en hel bana för första gången! Men Raffe är otroligt bra i huvudet. Vi hade sänkt hindren så de var knappt 60 cm, men för att aldrig ha hoppat förut så gjorde han jättebra ifrån sig. En gång lyfte han inte tillräckligt högt och fick ett nedslag och jag fick hjälpa honom för att komma rätt till alla hinder. Men ändå, vilken debut. Tina tog ett kort på oss när vi kom imål.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB