Ridsportsbloggen

Eva Eternell – med en passion för hästar och ridsport

Startsida / Inlägg

Dressyrens världsetta till Globen

av Eva Eternell
Information från Stockholm International Horse Show 2008-03-18:

Dressyrens världsetta, holländskan Anky van Grunsven, kommer till Stockholm International Horse Show i november för att hålla clinic och rida världscup.
– Det är första gången Anky tävlar i Stockholm och hon är verkligen efterlängtad. Vi är både glada och stolta att kunna välkomna henne till Globen, säger Ulf Rosengren, ordförande i organisationskommittén.

Med den framgångsrika ryttarinnans facit hittills i åtanke är det med all sannolikhet en olympisk medaljör vi får se i Globen!
Anky van Grunsven håller en clinic på fredagen och låter publiken ta del av de hemligheter som ligger bakom hennes fantastiska framgångar. Två OS-guld, ett OS-silver, tre olympiska lagsilver, ett antal VM- och EM-medaljer och åtta världscupfinalsegrar pryder hennes CV.

Anky van Grunsven finns senare under Globenhelgen med i startfältet i FEI World Cup Dressage, världscupen i dressyr. I världscupen har hon en svårslagen meritlista med åtta världscupfinalsegrar och den nionde i sikte nu i slutet av mars på sin holländska hemmaplan i ´s-Hertogenbosch.

I år blir det western, spare ribs, Californian sunshine och allt annat som hör Amerika till när Globen slår upp portarna för Stockholm International Horse Show. Årets tema och samarbetsland är USA, och det ska naturligtvis märkas för publiken – både i arenan och bland mat och dryck.
– Vi jagar de allra bästa shownumren från USA och ska bjuda publiken på några riktigt spännande upplevelser, säger Ulf Rosengren. Det ska också bli roligt att ha amerikanska ryttare i startfälten.
USA är framgångsrikt både i hoppning och dressyr. Det amerikanska hopplaget är regerande OS-mästare sedan guldet i Aten och har också ett VM-silver sedan 2006 i bagaget. Dressyrryttarna har lagbrons från senaste OS och VM.

Biljetterna till årets Stockholm International Horse Show släpps den 27 mars.
Stockholm International Horse Show, med världscupdressyr, världscup för fyrspann, internationell hoppning och glittrande, amerikansk show, lyser upp vintermörkret första adventhelgen, 28-30 november. 
Mer info och tidsprogram www.stockholmhorseshow.com

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB