Ridsportsbloggen

Eva Eternell – med en passion för hästar och ridsport

Startsida / Inlägg

Pether Markne ny ledare för hoppningens ungdomar

av Eva Eternell

Information från Svenska Ridsportförbundet 2009-01-09;

Pether Markne, Eskilstuna, blir ny landslagsledare för hoppningens young rider – ryttare mellan 18-21 år.
På senare år är det främst på dressyrbanorna Pether låtit tala om sig, men han har en lång karriär som hoppryttare bakom sig innan han sadlade om till dressyr. Pether Markne är också en välkänd och ofta anlitad tränare, inte minst av hoppryttare. Flera landslagsryttare, till exempel Peder och Jens Fredricson samt Svante Johansson finns bland eleverna och Malin Baryard-Johnsson har till exempel tränat för Pether Markne i alla år. Han kommer att fortsätta som tränare parallellt med det nya ledaruppdraget.

– Det ska bli väldigt kul. Young rider-ryttarna har redan en del erfarenhet, det är en grupp målmedvetna ryttare på väg att bli vuxna och det ska bli spännande att förmedla mina verktyg till dem för att de ska kunna fortsätta utvecklas, säger Pether Markne.
– Jag hoppas kunna skräddarsy individuella satsningar för ryttarna och samtidigt behålla helheten i gruppen, fortsätter han och nämner markarbete, personlig coachning eller veterinära frågor som exempel på vad en individuell satsning kan innehålla.
– Alla i gruppen är lika viktiga, understryker han, men alla måste också få ha individuella mål och upplägg.
Uppdraget som landslagsledare kommer lämpligt för Pether. Just nu gör han ingen egen satsning mot landslag och mästerskap.
– Jag har hållit många clinics och träningar genom åren och förhoppningsvis lärt ut en hel del. Men det är svårt att mäta resultatet och göra uppföljningar. Som landslagsledare kan jag följa ryttarna kontinuerligt.
– Och det är dags för mig att ge lite tillbaka till sporten, säger Pether Markne som också ser fram emot att arbeta i samråd med seniorernas förbundskapten Maria Gretzer och de andra grenledarna.

Johan Spetz och Daniel Svensson är kvar som ledare för hoppningens junior- respektive ponnyryttare. Duon kompletteras med hoppryttaren Daniel Zetterman.
Daniel Zetterman nybliven senior och kan med sina erfarenheter från ungdomsryttartiden bidra med planering och upplägg såväl i det strategiska arbetet som ute på tävlingar.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB