Ridsportsbloggen

Eva Eternell – med en passion för hästar och ridsport

Startsida / Inlägg

Det var Roffes kväll!

av Eva Eternell

    Pris efter pris gick till Rolf-Göran Bengtsson och hästen Ninja la Silla på Ryttargalan. Men det kändes rätt självklart. För vem kan konkurrera om tex ”Årets Bragd” med den OS-ritten??!!
    – Egentligen började det redan i Athen. Där blåste grinden ner precis innan jag skulle hoppa den och fick avbryta. När jag skulle rida på nytt blåste den ner igen. Fick rida en tredje gång och klarade den.
    – Så när jag kom in på banan i Hong Kong började folk vissla nere i hörnet där vattengraven var. Jag såg sedan att den läckte men att det fixar dom ju fort. Så jag tänkte detta är ju ett perfekt läge för mig att få visa banan för hästen och red runt.
    –Men så tog det så väldigt lång tid och Ninja började gå ner i varv. Så tillslut red jag ut. Men först höll jag inte på att komma ut till framhoppningen igen för de ville inte släppa ut mig. Men så kom en gammal hästkunnig ”Pedro” som förstod läget och ordnade så jag blev utsläppt och kunde hoppa fram igen.
    – Det viktiga var att Ninja hela tiden skulle tro att allt var bra och som vanligt. Det dröjde rätt länge och så började regna . Jag tänkte att ”det är OS och varför ska det alltid bli sådant oväder precis när jag ska rida?”
  
    Det var ett fullsatt Tyrol på Kungliga Djurgården i Stockholm. Finklädda galagäster entrade den röda mattan. Mest ”personlig” skulla man kanske kunna säga, var Caroline af Ugglas som hade en jätteläcker ljusblå cocktailklänning med fransar och fina vita strumpyxor  – till stora snökängor! Jag trodde först hon inte hunnit byta om helt. Eller så kanske hon hade glömt finskorna hemma? Hur som helst. Jag älskar när folk är sig själva och har sin egen stil =)
   Jag har fortfarande inte lyckats lösa problemet med att lägga ut bilder. Har försökt att rensa men det hjälpte inte. Så istället har jag raderat en massa gamla inlägg helt i onödan. Suck. Tänk om man vore lite mer teknisk. Men tekniken har stängt för ikväll. De hade öppet PRECIS när jag var på galan. Typiskt va!!

Här är i a f alla pristagarna:

Årets Ryttare – Svenska
Dressyr – Jan Brink, Fälttävlan – Sara Algotsson, Hoppning – Rolf-Göran Bengtsson, Distansritt – Ingrid Boström, Fyrspann häst – Fredrik Persson, Fyrspann ponny – Fredrik Rahm, Par häst – Jan Olofsson, Par ponny – Rebecca Kristiansen, Enbet häst – Johan Herner, Enbet ponny – Susanne Ankermark

Årets Häst: Ninja Årets Hederspris: Jan Jönsson, fälttävlan

Horse of Fame: Ninja

Årets Komet: Sara Henrietta Bergström Källström (dressyr)

Årets Bragd – exceptionell prestation i svårt läge: Rolf Göran Bengtsson – visade stålnerver på OS där han ensam av finalisterna drabbades av yttre störningar med avbruten start. Trots det svåra läget gick han till medaljomhoppning och vann historiskt silver, mycket nära guld.

 
Morgondagens stjärna
Dressyr: Sara Henrietta Bergström Källström, Hoppning: Emma Emanuelsson, Fälttävlan: Malin Larsson

Morgondagens Häst
Hoppning
: Tornesch 1042 (rids av Malin Baryard-Johnsson)
Dressyr: Quite a Miracle (rids av Gunilla Byström)
Fälttävlan: Lillipop K (rids av Linda Algotsson

Årets Uppfödare: Brita-Stina Eriksson, Mellösa (Max)

Årets Hästskötare: Eva Marie Svensson, Värnamo

 


   
   

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB