Ridsportsbloggen

Eva Eternell – med en passion för hästar och ridsport

Startsida / Inlägg

Nu kan du söka till Talang Skåne 2009

av Eva Eternell

Information från Skånes ridsportförbund:

Talang Skåne är en ungdomssatsning till förmån för unga talangfulla ryttare i grenarna hoppning, dressyr och fälttävlan. Nu kan du söka – om du är med i en skånsk ridklubb.
Från Skånes ridsportförbund:
Är Du en ambitiös och engagerad ryttare som vill utvecklas både som människa, idrottare och ryttare samt fungera som en förebild inom ridsporten i vårt Distrikt? Då är Du förmodligen en av dom vi letar efter.

Alla som tävlar för en Skånsk Ridklubb på häst och som uppfyller följande krav kan söka:
Ålder för hoppning och dressyr 14 – 20 år, fälttävlan 16 – 25. Åldern räknas för det år man fyller.
Man skall även ha uppnått resultat på häst enligt följande krav:
Hoppning minst en felfri runda; 14 – 16 år 110 cm 17 – 20 år 120 cm
Dressyr minst 60% 14 – 16 år LB, 17 – 20 år LA
Fälttävlan godkänt resultat lätt klass (100 cm)
Du får inte redan vara uttagen till någon landslagssatsning inom SvRF, men Du får gärna ha deltagit i andra distriktssatsningar som tex Future Factory.

Skånes Ridsportförbund kommer att erbjuda Dig en kvalitativ utvecklingsplan med kompetenta föreläsare inom områden för både Dig själv och Din häst. Du kommer även att få ett antal uppsuttna träningar. Du måste även känna att Du vill vara en ambassadör för vårt Distrikt, ridklubben Du rider för och genom det bära de värdegrunder som svensk Ridsport står för.

Motivationen att utvecklas som idrottstjej, -kille kommer att vara tungt vägande skäl att få delta. Det kommer också att ställas krav på att ryttarna självklart skall vara rök- och drogfria under året och att man som deltagare i projektet måste förstå att man blir en förebild för andra ryttare och att man företräder projektet, distriktet och sponsorer när man är ute på tävlingar och dylikt och det är viktigt att man då visar på gott horsemanship.

Som ryttare i projektet förbinder man sig också att delta vid aktiviteter i projektet och att arbeta i projektets anda. Alla ryttare kommer att få profilkläder samt vid projektets slut, diplom.

Skicka in Din ansökan!
Ansökan ska vara Distriktet tillhanda senast den 1 mars 2009 och skickas per post till Skånes Ridsportförbund, Kungsgården 1831, 240 32 Flyinge, eller mail info@skaneridsport.se
Samtliga ansökningar kommer att läsas igenom och därefter kommer alla som är kvalificerade att kallas till uppridning som kommer att ske i månadsskiftet mars/april. Datum kommer att publiceras på www.skaneridsport.se samt mailas till alla sökande, var noga med att ange en korrekt mailadress i ansökan.
 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB