Ridsportsbloggen

Eva Eternell – med en passion för hästar och ridsport

Startsida / Inlägg

Harvade ridhuset med Big Hope//Eva

av Eva Eternell

Skulle ju rida Big Hope åt Tor idag. Jag håller ju på att rida in henne. Just som jag kom ut med hästen sadlad och klar så hör jag att traktorn kör igång i ridhuset. OK. Orkar inte vänta. Rider ut en sväng först. Det är ju nyttigt.

Hon var lite på tårna och tyckte de röda stugorna vi red förbi på vägen hem var läskiga. Men eftersom jag alltid är lugn och trygg så bryr jag mig inte om hästen hoppar till utan rider bara vidare.

Åter till ridhuset. Där inne körde fortfarande traktorn för fullt. Red fram till dörren och kikade in. Funderade på hur lång tid det kunde vara kvar. Men den körde och körde..

Big Hope tittade på traktorn och första vändorna den kom nära dörren tyckte hon var otäckt. Men jag tyckte det bara var nyttig miljöträning så jag lät henne stå kvar där och titta. Tillslut hade hon tittat så länge att hon undrade om det inte räckte snart och vi kunde gå därifrån.

Då gjorde jag något som mina stallkamrater kallar mig för att jag är ”galen”.

– Jag red in i ridhuset när traktorn körde runt och harvade.

Så gör jag ju alltid med mina hästar. Då tar jag inte hänsyn till om det är en traktor, tåg eller vad som helst. De ska känna sig trygga med mig och lita på mig. Frågan var nu om Big Hope litade så mycket på mig…

Hon for iväg ett par gånger. Men det var ingen större fara. Sedan gick det hur bra som helst. Så jag red henne i volter omlott med trakorn så vi inte skulle vara ivägen för den. Det blev riktigt fina volter också. Hon som har haft så himla svårt för det. Men det är klart. Har man gått på rakbana och stora travbanor så ska man in i ett litet ridhus och rida små runda cirklar. Big Hope fattade verkligen ingenting ibörjan. Men nu har polletten alltså ramlat ner och hon har också lärt sig balansera sig med en ryttare. För hon var mycket stadigare och vinglade nästan inte alls.

Ringde till Tor sedan och berättade om mitt tilltag. Men han höll med om att hon ska vänja sig vid allt. Och varför inte rida i ett ridhus med en traktor i? Hon har ju knappt varit i ridhus överhuvudtaget så hon kan ju inte ha någon större uppfattning om hur där ska vara. Det kanske är en traktor där ibland och ibland inte.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB