Ridsportsbloggen

Eva Eternell – med en passion för hästar och ridsport

Startsida / Inlägg

1 EM-guld och 2 silver till Sverige!! =) =)

av Eva Eternell

Har äntligen fatt lana internet här i Osterrike. Vi var bara 2 ryttare fran Sverige pa EM för arabiska fullblod. Utdelningen blev rätt bra!!: Jag och Pijano tog ett guld och ett silver, Johanna Frunck pa Shejk el Kashmir ett silver. Vi hade ocksa flera placeringar i flera grenar.

FrunckCw[1].jpg

I lördags vann Johanna EM-silver i hoppning. Själv avstog jag att starta da Pijano markerade efter ett hopp pa framridningen. Jag klev av omedelbart och tillkallade veterinär. Det visade sig med facit i hand att han bara haft problem med underlaget i just bortre delen av just den banan. I övrigt var han helt ohalt hela helgen. Denise som vann EM i dressyr berättade att hennes häst hade reagreat likadant. Men men. För mig är det bara 100 % hästen som gäller. Aldrig jag riskerar rida en skadad häst, även om det handlar om EM-medalj i hoppning. Sa är det bara och det känner jag mig stolt över och skulle aldrig ha kunnat leva med att ha utsatt honom för det.

Men när detta var utrett startade jag honom i hoppningen för allroundchampionatet vilket var en stilhoppning pa fel och poäng. Var jättenervös och kände varenda steg han tog och tänkte ”är han halt nu?”. Men det var han inte och vi klarade banan galant felfritt och tog 3e plats. Johanna red supersnyggt hon med (som vanligt) och blev 2a.

Min stora revansj fick jag när jag vann första delen av 2 i EM i damsadel. Pijano var SUUUUPER och jag spelade pa alla ”primadonnasträngar” jag kunde. Domare och publik var helt bländade och vi vann =) =)

Sa söndag morgon var det hoppnig pa terränghinder. Först en runda som räknades till allroundchampionatet. Sedan en svarare tilläggsbana för indivduellt EM. Taggade fran förra arets brons satsade jag och Pijano lika malmedvetet tillsammans och utklassade de andra!! Fick sa mycket beröm för min fina häst och fina ritt överallt jag bara tog ett steg sedan resten av helgen. Äntligen, ett GUUUUULD!!!!!!!!! =) =) =) =)

Gick och at pannakakor pa cafeet innan jag skulle rida damsadel. Maste ju äta saklart annars kan man ju inte tavla. Dock hade de under tiden ändrat starttiden för damsadelklassen fran 13.00 till 12.30. Jag hann inte in pa banan i tid och kom inrusande medan de skrek att jag var utesluten pga sen ankomst, kjolen lag inte rätt och handskarna var inte pa.. Jag fick rida och stress bekymrar inte mig sa mycket sa det paverkade inte min ridning alls och inte Pijano heller eftersom han är van vid sin matte. Han gick jättefint. Men jag anade att de inte kunde ge mig guldet efter en sadan entre´oavsett om vi var bäst. Och sa var det tyvärr ocksa. De gav guldet till polska mästarinnan men lät mig fa silver i alla fall. Jag gick sist pa dagen och fragade domaren om det var min daliga entré som gjorde att jag inte fatt guldet och han bekräftade att sa var fallet.

Aj aj. BITTERT att missa ett EM-guld för att inte vara i tid till start!! Men polska Dana är en jätteskicklig ryttarinna som tävlar hästar professionellt och var särskilt inhyrd av det stora fina stadsstuteriet Janow Podlaskii. Sa att förlora mot henne känns känns ända inte sa surt ända.

Helgen avslutades med en stor parad med alla länder representerade. Tog chansen pa prisutdelningen och la pa en bländande stegring sa vi fick publikens stora jubel och deras hjärtan när de hängde kransen runt Pijanos hals.

– Totalt hade 11 nationer kvalat och 10 deltog. Vi hade största antalet deltagare pa denna höga niva, berättar arrangören Mrs Chat stolt.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB