Ridsportsbloggen

Eva Eternell – med en passion för hästar och ridsport

Startsida / Inlägg

Stora prispengar i Segerstas regionaldressyr

av Eva Eternell

wMadsMaria2.jpg
Maria Attvik, som äger Segersta Herrgård, tillsammans med ryttaren Mads Hendeliowitz

Med bakgrund av att dressyrsportens prispott i många fall lämnar mycket att önska; så har Sällskapet Segersta Sportryttare, som arrangerar sin tredje tävling i historien; lagt extra krut på att ragga sponsorer av alla de slag för att göra tävlingarna så attraktiva som det bara går.

– Vi har ryckt tag i alla våra kontakter på alla nivåer; vänner, medlemmar, grannar, precis alla som finns i vår vardag och några till; och fått ihop en gedigen samling priser som kan motivera vem som helst, säger Mads Hendeliowitz, sponsoransvarig på tävlingarna och partner på Segersta Equestrian.

På tävlingarna, som är av regional status med Breederskval för 5-åriga och 6-åriga hästar på lördagen och Lätt A:4 och Medelsvår B:4 på söndagen, är det stor spännvidd på priserna. Förutom generösa premier, sponsrade av bla Alfab; 3000kr till 1a placering, 2000kr till 2:a plac och 1000kr till 3plac; kan man vinna följande:

Träningsweekend med Mads Hendeliowitz & Jeanna Högberg med övernattning på Segersta Herrgård (värde 2000kr); Veterinär genomgång av Veterinär John Österdahl (värde 3000kr), slottsweekend på Rånäs Slott (värde 3000kr), Designerjeans (värde 2500kr), Årsprenumeration på Passion for Business (värde 500kr), Tandblekning (värde 3000kr).

– Extra stolta är vi över att bli sponsrade av inga mindre än Falsterbo Horse Show; som både går in med prispengar och specialsignerade exemplar av Falsterbo Golden Years;,säger Mads Hendeliowitz. Det är särskilt kul att få till det här på regional status”.

I samband med tävlingarna arrangeras också en saluhästvisning under lördagen.
– Den här typen av kommersiella event under lite enklare former behövs det mer av, säger Jessica Löwencrantz, tävlingsledare och partner på Segersta Equestrian.
– Det är inte svårare att arrangera en saluhästvisning än en ordinär tävlingsklass. Vi går ihop med våra närmaste partners, grannar och vänner. Precis samma tänk som i arbetet kring sponsringen.

En barbeque avslutar den första tävlingsdagen och är öppen för tävlande, åskådare men framför allt för funktionärerna.

Tävlingarna äger rum på Segersta Herrgård; 5 mil från Stockholm 15-16 maj.

(Info från Segersta)

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB