Ridsportsbloggen

Eva Eternell – med en passion för hästar och ridsport

Startsida / Inlägg

Invigning av Bromma Ridklubb & Äppelvikens Ridskolas nya ridanläggning

av Eva Eternell

AG_100522_1033.jpg
Idrottsborgarrådet Madelaine Sjöstedt inviger ridhuset till häst, den populära ridskolehästen Champis tar det hela med ro, Emma Lövdahl assisterar med Claes Lagergreén i bakgrunden .

Äppelvikens Ridskola och Bromma Ridklubb anordnade i helgen en mycket välbesökt Familjedag & Öppet Hus. I samband med detta var det också invigning av det nya ridhuset som möjliggjorts genom Stockholms Stads satsning på ridsport. Idrottsborgarrådet Madelaine Sjöstedt klippte bandet till häst och därefter bjöds det på en fartfylld och spännande Hästshow med och av Bromma Ridklubbs och Äppelvikens Ridskolas duktiga ryttare.
Ridsport är den tredje största idrotten bland tjejer efter fotboll och gymnastik. Stockholms Stad har gjort en storsatsning och tilldelat de kommunala ridanläggningarna
sammanlagt 210 miljoner kronor under det senaste decenniet.
- Det känns fantastiskt roligt att ha fått vara med och ta det första spadtaget och nu få inviga det här ridhuset. Som idrottsborgarråd är det viktigt att tänka på att alla
barn och ungdomar skall får möjlighet att röra på sig, ha kul tillsammans och få uppleva glädjen att ta gemensamt ansvar i stallet,
sade Madelaine Sjöstedt under invigningstalet.
Den kända ridsportprofilen Marianne 'Vavva' Lagergreén,som lärt tusentals barn att rida genom åren och driverÄppelvikens Ridskola tillsammans med maken Claes säger:
- Det känns helt underbart att få utveckla verksamhetenytterligare i det här vackra ridhuset, vi kommer att satsa speciellt på barn och ungdomar och under hösten kommer vi bland annat att anordna Hästlekis för de allra minsta.
Förutom Hästshow bjöds det på ponnyridning,ansiktsmålning, fiskedamm, brännboll och mycket annat för både stora och små. Den duktiga Ungdomssektionen och Minikommittén stod bakom många av aktiviteterna men det framgångsrika hopplaget bjöd på en nervkittlande duellhoppning under showen.
AG_100522_1080.jpg
Anders Lagergreén på Sidine i den fartfyllda Duellhoppningen. Anders driver Äppelvikens Ridskola tillsammans med sina föräldrar men hinner dessutom göra karriär som tävlingsryttare.
Anders Lagergreén, son till 'Vavva' och Claes, en av medlemmarna i hopplaget men även verksam i ridskolan:
- Genom den nya anläggningen kommer jag att kunna skräddarsy träningar för de mer avancerade ridskoleeleverna men även kunna ta emot privatryttare med egen häst i en helt annan utsträckning än tidigare.

Lokala odlare och restauratörer fanns på plats med sina varor, såväl som mat och dryck för alla smaker och det vackra vädret gjorde naturligtvis sitt till för att ytterligare höja stämningen bland de dryga 1500 besökarna. Det var även premiär för Café Foderkammaren i Ridhuset som välkomnar både ryttare, fotbollsentusiaster såväl som friluftsmänniskor som besöker det populära naturreservatet i Judarn.

Bromma Ridklubb har ett nära samarbete med Äppelvikens Ridskola och ser också framemot nya möjligheter.
- I oktober ordnar vi en deltävling i Ridsportallsvenskan och planer finns också på öppna träningar s.k. Clinics med meriterade tränare inom ridsporten och andra spännande aktiviteter redan under hösten, säger Camilla Sjölund Lundevall, ordförande i Bromma Ridklubb. Helt i linje med Bromma Ridklubbs vision att med hästen i centrum vara en förebild vad gäller engagemang, klubbanda och kunskap.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB