Ridsportsbloggen

Eva Eternell – med en passion för hästar och ridsport

Startsida / Inlägg

Ny ordförande på Flyinge

av Eva Eternell

STEFAN_JOHANSON - mindre.jpg
Vid bolagsstämman i Flyinge AB, torsdagen 29 april, invaldes två nya styrelseledamöter i bolaget – Stefan Johanson och Anders Abenius. Stefan Johanson tar också över ordförandeskapet efter Claes Lundell, som innehaft den posten sedan 2005. I övrigt omvaldes samtliga tidigare styrelseledamöter. Beslutet innebär att styrelsen utökas med en ledamot under det kommande året. Vid stämman avtackades Claes Lundell, som därmed lämnar både Flyingestiftelsen och Flyinge AB, av såväl stiftarna som bolagets ledningsgrupp avseende sina stora och goda insatser för Flyinge.

Den nye styrelseordföranden Stefan Johanson, som är VD på Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS), har god kännedom om verksamheten på Flyinge och är ett välbekant namn inom svensk hästnäring:

– Det är naturligtvis spännande att komma närmare Flyinge och att på ett mer direkt sätt kunna delta i besluten, som påverkar strategier och framtid. Flyinge är ju ett av de absolut starkaste varumärkena som finns inom svensk hästnäring. Tanken är dock att mitt uppdrag ska vara tidsbegränsat tills en mer långsiktig lösning på ordförandeplatsen kan presenteras. På sikt är det naturligtvis svårt att kombinera en roll som styrelseordförande på Flyinge utifrån ett HNS-perspektiv där vi har ekonomiskt och organisatoriskt ansvar för alla tre riksanläggningarna, säger Stefan Johanson.

Anders Abenius har ett hästintresse sedan barnsben och är född på en gård med hästar i Dalsland. Han var en av grundarna och ledargestalterna för mediekoncernen OTW 1996-2007. Numera är han egen företagare inom sponsring/kommunikation och har arbetat med kommunikation kring hästar/hästsport i många år, dels som konsult för ATG och dels med H&M:s sponsoraktiviteter inom ridsport.

– Jag älskar hästar och vill värna om hästens fortsatta utveckling i Sverige. Flyinge är en otroligt viktig del i den utvecklingen och jag är mycket motiverad för det här uppdraget. Flyinge har en fantastisk historia, nu gäller det att tackla dagens och framtidens utmaningar och konkurrens. Det är inget lätt arbete, men jag hoppas att mina erfarenheter inom näringsliv, media och kommunikation ska bidra till ett bra resultat för bolaget, kommenterar Anders Abenius sitt nya uppdrag.

(Info från Flyinge AB)

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB