Startsida / Inlägg

Asado

av Robert Collin


Den klassiska argentinska asadon liknar inte våra svenska grillaftnar

Den argentinska asadoren är mycket störe än våra svenska grillar och har utrymme för kött som ligger till sig och bara värms långsamt. Oxfilé grillas aldrig, och det mesta köttet grillas länge och väl.

Typiska bitar är revbenen, tunnskurna, plus det kött som skurits loss från revbenen, men den är det mycket av det som vi aldrig lägger på grillen, eller ens (tror att vi) äter (fast det mals ju ner i korv…)

Tunntarmen MED innehåll, det vill säga lagom idisslat gräs, är ett måste. Halsmandeln värsta delikatessen (Lika dyrt som oxfilé!), njurarna, blodkorv (smakar som blodpudding( olika köttkorvar.

Men nu fick jag en bit som jag aldrig ätit förut och inte kunde identifiera. Till slut fick jag fråga: Det var juver!!

Gott!

Helst ska det vara det typiska arnetinska rödvinet Malbec till, men det vita Torontes hätr uppe från Salta-området går bra när kvälltempen inte vill under 25 grader.

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB