Startsida / Inlägg

Alltid börjar någon tjura

av henryd

Jag var med i Olof Lundhs podd och jag tycker själv att det blev bra. Nyanserat, intrikat, möjligt till långa utläggningar och jag fick möjlighet att vara självreflekterande och självkritisk.

Ändå blev det uppståndelse.

För jag pratade om att jag tyckte att Zlatan Ibrahimovic missat chansen att vara ett stöd åt unga, osäkra pojkar. Tänk om Zlatan i sin bok eller i intervjuer hade berättat om när han själv varit nervös eller osäker eller tvivlande, vilken lättnad det skulle vara för stiliga tonårskillar som tror att de alltid måste hålla fasaden uppe, som tror att de är själva med sin vånda.

Givetvis fick man då mejl från folk som tyckte att jag var en medioker fotbollsspelare som ingen lyssnar på. Ändå lyssnade de själva på mig. Och så jämförde de Zlatans fotbollsbriljans med min egen avsaknad av fotbollsbriljans och tja, det krävs inte ett geni för att se skillnaden. Vad nu det har med saken att göra?

Till saken hör att jag även kritiserade mig själv och hur jag var som ”föredöme”..

 

Och så pratade jag om svensk fotboll, om min nya roll som involverad i Kalmar FF.s talangverksamhet och jag berättade om att jag hade 15-åriga spelar som krävde speltid, annars skulle de se sig om efter andra alternativ och jag frågade retoriskt hur mycket vi ska fjäska för en 15-åring, var går gränsen? Och vi kom in på Gustav Engvall, nu i IFK Göteborg. Som är från Öland, men valde Blåvitt före Kalmar FF och jag menade att det givetvis är en spelare som borde gått till oss, att vi fick kritik för att det inte blev så, men att frågan är komplex.

Det fick Gustav Engvall själv att reagera och twittra om att han visste bättre än vad jag gjorde om varför han skrev på för Blåvitt.

 

Och jag blev ställd. För hade jag ens sagt att jag visste varför Engvall valde Blåvitt? Jag menar, jag var ju spelare i Kalmar FF:s A-lag när det här skedde, jag hade inte börjat jobba i Akademin eller i vår talangverksamhet då. Samtidigt satt vi länge och pratade i podden, jag ska kanske något som jag sedan inte mindes, men Olof Lundh höll med mig och konstaterade att Engvall inte kunde ha gått till botten med det.

Jag misstänker att Engvall inte lyssnade på ponden i sin helhet. Och såg något lösryckt citat någonstans.

 

Ja, ja, det är som det är. Om man säger något, har en åsikt av något slag riskerar man alltid att bli misstolkad och missförstod.

 

Ikväll tog sig mina spelare an Oskarshamns AIK i DM:s åttondelsfinal. Efter 1-0 i halvtid drog vi ifrån rejält i andra halvlek och gick tämligen snabbt fram till 6-0. Och fick en behaglig kväll på Fredriksskans B-plan.

Trevligt.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB