Startsida / Inlägg

Olof Lundh fick ont i skinkorna

av henryd

Olof Lundh var på kurs på Fojo i Kalmar och jag passade på att ta med honom på ett Crossfitpass hos Crossfit Kalmar och Coach Steff. Fast just den här kvällen var det Coach Marie som höll i passet.
Lundh var taggad och slängde sig med lust och iver in i övningarna och han mottogs väl av övriga i lokalen, han är ju en välkänd gestalt och först var det marklyft och Lundh fick sig en teknikgenomgång av Coach Marie och sedan körde vi en trevlig liten Wood som bestod av 500 meter rodd, 25 toes to bar, 50 airsquats, 75 KB-svingar, 50 situps, 25 burpees och sedan avslutande 500 meter rodd.
Lundh slet som en galärslav och tog sig igenom passet på drygt 15 minuter. Imponerande.

IMG_20141022_195109(Olof Lundh är nöjd och glad. Innan rodden.)

Sedan tog vi oss till en lokal sportbar, där kikade vi på Malmös match mot Atletico Madrig i Champions League, ihop med Podd-Martin och Högerbacks-Kaldner och vi hade trevligt och mysigt och dagen efter messade Lundh, ”inga problem att kliva upp, lite värk i skinkorna, men jag känner mig starkare än på länge, Crossfit äger!”.

IMG_20141022_201901

Olof Lundh stannade kvar i Kalmar, själv tog jag flyget till Stockholm, det var dags för Superlive i TV 4 och Lundh prioriterade alltså fortbildning på Fojo och ersattes av John Alvbåge, Blåvitts trevlige målvakt.

Det är ju alltid det här med roller. Ölander, Hussfelt, Lundh och jag har hittat bra roller, kan jag tycka. Även om vissa tycker att Lundh och jag tuppfäktas mest hela tiden.

Alvbåge hittade dock snabbt rätt ton och var en naturbegåvning när det gällde samspel. Och han hade pluggat på som fan för att kunna säga något om de olika lagen och kunde därför säga något även på uppstuds. För det blir ofta på uppstuds, man ska plötsligt säga något insiktsfullt om en spelare eller lag och jag kan ibland ha tvångstankar i de situationerna. Jag vill liksom inte bara säga ”fin aktion av Djumba Djumba, som hittar det bortre hörnet med sitt avslut” utan vill gärna komma med något nydanande, exceptionellt och vackert. När det bästa är att säga just ”fin aktion av Djumba Djumba, som hittar det bortre hörnet med sitt avslut”.
Där var Alvbåge duktig.

Sedan är det en trevlig pojk.

IMG_20141023_211428IMG_43075203182923

Vi kom fram till att vi borde göra det här oftare.

Samtidigt saknades Lundh, han är kunnig och tillför en jäkla energi och vi får nog utöka studion. Fem borde kunna få plats.

Nästa gång är emellertid inte jag med. Då ersätts jag av Alvbåge.

Om ni vill se ett litet sammandrag från maratonsändningen kan ni kika här.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB