Startsida / Inlägg

Är lårkaka en skada? Eller?

av henryd

Jag kör ett pass hos Crossfit Kalmar och givetvis fick jag svara på frågor om Kalmar FF:s skadeläge, ”hur kan ni ha så många skador!?” och jag tänkte ”hey, JAG är inte skadad”, men så sa jag inte, jag försökte förklara på ett vettigt sätt och sedan startade passet. Förra gången jag gjorde Woden gick jag in i väggen. Skulle ha kört tre varv, men fick sluta efter två. Den här gången är det bara två varv och jag inser att jag nog blivit piggare, starkare det senaste halvåret. Jag återhämtar mig snabbare, är starkare.

Efter ett gäng frontböj skulle vi så snabbt som möjligt utföra följande: 250 m rodd, 15 KB-svingar över huvudet (32 kg), 25 burpees, 15 nya KB-svingar över huvudet och sedan avsluta med 250 m rodd. Vila 12 minuter och utföra det igen. Differensen mellan varven fick ej vara för stor. Man ska helst inte tappa för mycket på varv två.

Jag tog det aningen lugnt först varvet och klockan stannade på 4.26.

Det andra varvet gick fortare, 4.17, och jag kände att jag nog kunde pressat tiderna lite till.

När passet var klart fick jag mess från Viktor Elm: ”Du ska inte underskatta en lårkaka! Blogga ordentligt!”

Jag bloggade ju häromdagen om Ludde Öhmans lårkaka, att det inte kunde räknas som en skada.

Nu visade det sig att Viktor Elm varit ur spel två veckor på grund av just en…lårkaka. Blodansamlingen har inte givit med sig och jag fick erkänna att det där lät brutalt.

Fast ingen regel utan undantag. Lårkaka är ingen skada. Viktors är undantaget.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB