Startsida / Inlägg

Två brasilianska spelare tränade med oss idag

av henryd

Det har skrivits om det lite här och var. Vi ska testa två unga brasilianska spelare.

Max (1995) och Breno (1996) från Fortaleza. Det är via Ari Ferreira som kontakter tagits. Ari lirade ju hos oss 2006/07, gick sedan till holländska ligan och lirar nu i ryska ligan. En otroligt bra spelare. Som alltid kallade mig Capitano och som även flera år efter att han hade lämnat Kalmar FF gav min dotter Tuva presenter när han hälsade på i Kalmar.

Nu var Breno och Max i Kalmar ihop med Lasse Lindell, som tidigare hjälpt oss med brasilianska spelare. En parantes är att Lasses son, Christian, spelade David Cup-tennis för Sverige den gångna helgen.

Hur som helst, Lasse visade en liten videosnutt som Ari hade spelat in åt mig. Där han hälsade till mig, han kallade mig inte längre för Capitano utan Coach. Han hoppades jag skulle ta väl hand om de två brasilianska spelarna och så hälsade han till Tuva.

Breno och Max ska nämligen träna med mig i två veckor. Vårt A-lag åker på träningsläger i Spanien i dag och då passar det bra att Breno och Max får slussas in i vår fotboll lite varsamt hos mig.

Eftersom nästan alla mina spelare – minus sju stycken – lirade i det kombinerade A/U 21-laget som mötte FK Karlskrona på Gasten fick Breno och Max börja med ett kort och lättsamt träningspass. Passningsövning, Rondo och så lite avslut och spel.

Det är två oskolade killar. Men med en klurig förmåga att hitta offensiva lösningar i låsta situationer. Men vi får de det lite tid innan vi gör en bedömning.

Matchen mot FK Karlskorna, då? Jag är nöjd med vad de unga killarna presterade. Det var småtrevligt och bolltryggt. Men det syntes att det var ett juniorlag (mer eller mindre) mot ett seniorlag. För trots stort bollinnehav och övertag hade vi svårt att få riktig spets på våra anfall. Vi hade inte alltid en klar bild över vad vi ville göra med vårt bollinnehav.

Men på det stora hela såg det okej ut. Inte minst stressade vi FKK till mängder av misstag och felpass och det är en sak som vi jobbat hårt med.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB