Startsida / Inlägg

Från Federer till Gerrard

av henryd

Jag tror ju hela tiden att Roger Federer är slut. Så överraskar han mig. Som nu. Plötsligt visar han briljans igen och besegrar Wawrinka och tar sig till final i Roms grusturnering.

Läs och se om matchen här.

För någon månad sedan, när Federer gick långt i Indiana Wells, skrev jag det här:

När jag scrollar igenom ATP Worlds hemsida hittar jag otrolig statistik som vittnar om Roger Federers storhet. Han har nu 1011 segrar på ATP-touren. Jimmy Connors är den som har flest, mer än 240 fler segrar än Federer. Dock – Federer är den spelare som har flest antal segrar mot Top-10-motståndare genom tiderna. Connors, till exempel, har ”blott” 83 segrar mot Topp-10-motstånd.

Djokovic har 131 segrar och Nadal 129.

En annan stor spelare, fast i fotboll, avslutade sin enastående karriär i dag. Åtminstone den delen som innebar spel i Liverpool. Steven Gerrard.

Han är ju inte längre vad han en gång varit. Han känner det själv. Och istället för att bli en belastning för laget, för klubben (och i förlängningen devalvera sin status) väljer han att självmant kliva av. Jag kan tycka att det är vackert. Snyggt.

Jag hittade en djuplodande text om Steven Gerrard. Jag säger inte att skribenten har rätt i sak. Men jag älskar den typen av texter. Som vrider och vänder på saken. Läs här..

Min assisterande tränare i Kalmar FF:s U 19-lag, Johan Steglander, är gigantisk Liverpool-supporter. Han messade ikväll och drog paralleller mellan mig och Gerrard. Vi hade ju samma nummer…

När jag såg Gerrard gå runt Anfield och tacka publiken fick jag själv minnesbilder från när jag gjorde något liknande. Fast jag gjorde det givetvis på GFA och givetvis inför några färre åskådare och givetvis efter en mindre imponerande karriär. Men ändå.

Så jag skickade det här klippet till Steglander.

Jag har numera distans till det. Till mitt liv som fotbollsspelare. Och därför kunde jag verkligen njuta av bilderna. Och uppskatta på djupet hyllningarna jag fick. Uppskattningen jag fick.

Själv uppskattade jag mina spelares insats mot Åtvidaberg på Kopparvallen idag. Väldigt fin karaktär. En kort matchtext kan ni läsa här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB