Startsida / Inlägg

U 19-seger och så Måns och Svante med i A-lagets matchtrupp mot Bajen

av henryd

Vi mötte GIF Sundsvall i U 19 Allsvenska Norra i dag och det blev en märklig match. Första 35 var briljanta. Saker vi har nött och tränat fungerade perfekt och vi gick fram till en 3-0-ledning.

Men även 3-0-ledningar kan vara bräckliga.

För även om vi var närmre ett 4-0-mål än Giffarna var en reducering kom en reducering. Och i slutet av halvleken fick GIF Sundsvall straff och så var det 3-2. Om jag skriver att det kom från ingenstans låter det förklenande. GIF Sundsvall låg trots allt femma i serien, med sex segrar på nio matcher. Och hade embryon till målchanser mot oss även när vi spelade som bäst. Men det fanns inte mycket som tydde på att det skulle stå 3-2 efter den första halvleken.

Men nu gjorde det just det och vi blev jagade hela vägen in. Heder åt Giffarna, som aldrig gav upp.

Vi vann med 3-2 och är fortfarande obesegrade. Tio matcher, åtta segrar och två oavgjorda. Och bara ett insläppt spelmål. I övrigt en frispark, en hörna och två straffar.

Insatsen var glädjande och lika glädjande var det att två av mina spelare är med i A-lagets matchtrupp i morgon när Hammarby kommer på besök. Eller mina och mina, det är ju våra spelare. Regionens och hela Kalmar FF:s. Vi är ju många instruktörer och ledare som jobbar med spelarna. även om Måns Olström och Svante Ingelsson just nu ingår i min U 19-trupp.

Båda har gjort bra ifrån sig och visar upp riktigt fin attityd och Svärd och Jensa vill ha med dem i truppen imorgon.

Det är den vägen vi i Kalmar FF vill gå. Premiera spelare från vår egen organisation. Ge dem förtroende. Ibland kan det förtroendet se ut som nu, att unga spelare får erfarenhet genom att vara med i en allsvensk matchtrupp. Ibland kan det handla om speltid.

Jag känner att jag har en enorm nytta av att Jens jobbat i U 19-rollen i många år före mig och nu är assisterande i A-laget. Han vet ju hur han hade önskat att det varit när han var U 19-tränare och försöker agera utifrån det. Så vi pratar mycket om de unga spelarna. Utvärderar och analyserar.

Och som jag sa till 24kalmar.se. Att Måns och Svante är med i truppen imorgon känns lika bra som när jag själv kom med i min första matchtrupp i Kalmar FF:s A-lag.

1994, Lunds BK på bortaplan. Seger.

För övrigt – i dagens Barometern hade jag en krönika om det här med hur man mäter framgång. Läs här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB