Startsida / Inlägg

Nebosja Novakovic högg på mig

av henryd

Match mot AIK och jag skrev en text i Sportbladet om hur det i Kalmar med omnejd känns att just AIK kommer på besök.

Ni kan läsa den här.

Annars var det en varm och het dag och kanske fokuserades det en aning för mycket på just det. Att det var just varmt och hett. Och att det till slut blev självuppfyllande för spelarna. Det är varmt och det gör mig trött och när jag är trött blir agerandet slött.

Nebosja Novakovic hade twittrat innan matchen: ”Bästa Kalmarminnet. Tunneln på Rydström och skott i krysset! Han var dock alltid bäst i Kalmar!”

Jag minns den där situationen. Det var 1999, på Fredriksskans. AIK spelade gruppspel i Champions League och hade mött Arsenal på Wembley onsdagen innan. Nu kom de till Kalmar och Fredriksskans och vi hade förhoppningar om att de skulle vara slitna och trötta.

Vi började formidabelt och satte tidigt 1-0. Men AIK tuggade sig in i matchen och en bit in i första halvlek fick Novakovic bollen utanför vårt straffområde, jag gick på för att störa honom, men han petade bara bollen retfullt mellan mina ben. Jag tänkte ”fan!”, men kände att det ändå var lugnt, hela backlinjen var ju bakom. Jag vände mig om och hann se att Novakovic drog i väg ett skott. Bom! Otagbart bakom Petter Wastå.

Annars var mitt intryck av Novakovic att han inte bara var en fantastisk lirare utan också jobbade hårt i defensiven och ofta backcheckade från ovansidan.

I spelargången innan gårdagens match kom Novakovic fram och hälsade och jag sa att det var roligt formulerat av honom. Han log och sa att han måste försöka vara lite rolig ibland.

Jag gillar honom.

Kevin Pavey kom också fram. Han tyckte jag såg stilig ut och jag sa att jag måste ju göra det nu när jag inte längre är på planen och kan sparka honom i huvudet. När han spelade i Öster 2013 och vi mötte dem i Växjö ledde vi med 2-1 i slutminuterna. I en duell råkade jag träffa Pavey i huvudet så att han började blöda. Jag påminde honom om det nu och han skrattade.

”Jag försökte mörka för domaren att jag blödde så att jag inte skulle behöva kliva av planen, vi hade ju hörna. Men han upptäckte det till slut!”, sa Pavey.

Jag gillar också Pavey.

Matchen i sig blev låst. Tja, ibland blir det så.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB