Startsida / Inlägg

Swärd, rannsakning, Nannes kavajer och en omstart

av henryd

A-laget har haft semester, men det gällde till en början bara spelarna. Som tränare har man en helt annan rytm, man jobbar när spelarna inte tänker på fotboll och jag börjar bli varse om att tränaryrket på elitnivå är ett jobb som aldrig tar paus.

Nåväl.

Spelarna har semester. Men Swärd och jag och också Jens satt hela dagar och utvärderade och diskuterade och planerade.

Jag är en vän av polemik. Vi måste se saker från olika perspektiv, vi måste pröva det vi tror på gång på gång och vi måste våga tvivla och ifrågasätta.

På sikt tycker jag att det är viktigt att vi får in ännu fler perspektiv i organisationen.

Vi tog en lunch, i restaurangen på GFA. Jag vid ett bord. Lite längre bort satt Johny Erlandsson. Och vid ett tredje bord satt Dennis Nilsson. De tre spelarna som gjort flest matcher i Kalmar FF:s historia. Jag drygt 800, Johny drygt 750 och Dennis strax över 600.

Det blir några stycken.

På kansliet efter lunchen frågade Dennis vem av mig och Swärd som skulle sköta TV-intervjuerna i fortsättningen.

– Äh, det är ingen som kommer fråga mig något, alla kommer gå till Rydström, sa Swärd och skrattade.

”Jag har bara ett krav, att jag får åka på den allsvenska upptaktsträffen”, svarade jag. ”Bättre att du och jag åker, Peter. Vi lämnar David hemma.”

Dagen efter tog jag en kaffe med Janne Nordström. Han hade sprungit på Nanne Bergstrand på stan. ”Jag ska hälsa från Nanne. Han undrar om du kommer köra i kostym eller träningsoverall när det är match.”

Hm, det återstår att se. Jag får ju böja mig för Swärd i den frågan, svarade jag.

– Fast jag ska i så fall ha snyggare kavajer än Nanne, svarade jag och log.

Söndag och imorgon kommer spelarna tillbaka efter sin ledighet.

Själv körde jag på med U 19 fram till i fredags, sedan blev det två lediga dagar och imorgon startar alltså A-laget.

Det blir en lite mjukare start, där vi har en ambition att dels skapa en gedigen fysisk grund (utan att slänga på dem all belastning från start) och dels börja jobba fram en tydlighet i kravbild, beteende och spelmodell.

Det har varit en tid av rannsakning. Nu är det emellertid viktigt att det blir något konkret av alla ord.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB