Startsida / Inlägg

Andra veckan avklarad och, två spelare lämnade och så Wilanders seger mot Lendl

av henryd

Jag sitter och kollar på ett sammandrag från US Open-finalen 1988.

. Mellan Mats Wilander och Ivan Lendl. Jag läser just nu När vi var bäst, som handlar om det svenska tennisundret och jag har precis gått igenom partiet som handlar om Wilanders problem med att besegra Lendl. Lendl hade en stor forehand och Wilander blev ofta kort med sin backhand. Vilket innebar att Lendl kunde bomba in poängen. Inför säsongen 1988 nötte Wilander in ett nytt vapen. En djup slice. Som Lendl inte kunde attackera på.

Det blev lyckat. Wilander vann US Open-finalen i fem set.

När jag läste boken började jag leta klipp från de gamla matcherna. Och hittade hela matcher. Till och med från Sveriges Davis Cup-vinst 1975. Det är fantastiskt att kunna se de där matcherna som man läst och hört så mycket om. Fascinerande.

I övrigt, vi är klara med träningsvecka nummer två och vi flyttar successivt fram positionerna. Samtidigt blev det klart att Ludde Öhman, efter sju säsonger, lämnar oss för spel i japanska ligan. Vad kan man säga om det? Tja, det är så det fungerar. Det är i sig inget konstigt att en spelare efter sju säsonger är sugen på något nytt. Jag kan visserligen tycka att för Luddes egen utveckling hade det varit bäst att få en hel säsong som ordinarie, men vem är jag att döma hans val? Och vi i Kalmar FF kan tycka att själva förloppet, med väldigt tveksamt agerande från Luddes rådgivare, solkade ner affären en smula, men vi önskar samtidigt Ludde lycka till.

Detsamma gör vi med Melker Hallberg. Udinese ville låna ut honom, Hammarby anmälde sitt intresse, vi gjorde detsamma och jag och Swärdh satt i samtal med Melker och eftersom jag känner honom väl var det egentligen inga konstigheter. Han vill spela centralt på mittfältet, vi ser honom också främst som en central mittfältare, men det är också en position där vi redan har väldigt skickliga spelare. Vilket Melker givetvis insåg. Vi kunde inte ge honom några definitiva garantier på att en av de platserna i startelvan skulle bli hans och när sedan Udinese kom överens med Bajen, ja, då blev det där Melker hamnade.

Förresten, för en vecka sedan medverkade jag i Barometerns web-TV. Det publicerades i går och går att se här.

Förresten #2, kul att Fabio får pryda årskorten. I en intervju på 24kalmar förklarar han att det är en ära.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB