Startsida / Inlägg

Fotbollstermer och choklad

av henryd

Djup, avstånd, spelbarhet, spelyta 1 och 2 och utgångsytor och vi har teorigenomgångar här i Portugal och försöker sedan förstärka det i träningssituationer ute på planen och jag märker att jag – än så länge – har en annan vokabulär och det kan vara bra och det kan vara dåligt. Att ha gemensamma termer kan underlätta förståelsen. Att ha olika termer kan förvirra förståelsen.
Samtidigt – ledarskap handlar om tydlighet, om att vara begriplig och att kunna inspirera. Hur man gör det handlar många gånger om fingertoppskänsla, att kunna överraska och att få det teoretiska att bli levande.

Återhämtningspass för de som spelade mot ÖSK, övriga fick träna med Jens och undertecknad. Rondo, 5 mot 5 med ambitionen att spela på löpningar i djupled, avslutningsspel och sedan 3 mot 3 där vi hetsade genom att köra äldre mot yngre.

Solen sken, min svål blev röd och när träningen var över passade Fys-Carlén och jag på att köra ett pass i gymmet.

200 meter rodd, 5 pullups, 10 KB-svingar (32 kg), 5 pullups, 20 boxdumps, 5 pullups, 10 tors to bar, 5 pullups, 10 KB-svingar (32 kg) och sedan 200 meter rodd. Vila 5 minuter. Tre sådana varv.

Mustigt och skönt jobbigt.

På kvällen var jag med i Fotbollskanalens webbsändning, det handlade om transferfönstret och jag körde via Skype. Jag smög in i Målvaktstränar-Donnes sovrum, de andra ledarna satt i allrummet och skränade. Givetvis strulade det till en början, men jag lyckades lösa det och det blev en trevlig stund. Självklart snackade vi mest om Kalmar FF och jag råkade avisera att vi, ÖSK och IFK Norrköping skulle försöka styra ihop en get to together-kväll här nere. Ledarna, alltså. Vi får väl se hur det blir med den saken.
För successivt vaggas man in i träningslägrets speciella lunk. Den behagliga. Att bryta upp från den kräver sin ansträngning.

Till slut blir det ett äventyr att åka till affären och köpa choklad.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB