Startsida / Inlägg

Seger i årets första tävlingsmatch! Moral var ordet.

av henryd

Orkanvindar, snöblandat regn och Gasten visade upp sig från sin mest ogästvänliga sida. Och vi hade tävlingspremiär, första matchen i Svenska cupens gruppspel. Mot Superettanlaget Värnamo.
Och om jag ska summera kort och koncist; vi började bra, hade kontroll på spelet, hade en viss spets på attackerna, men så hamnade Ole Söderberg, vår målvakt, i problem, blev utvisad och plötsligt fick Värnamo mer tid och större ytor. När vi sedan gjorde misstag i backlinjen satte Värnamo 1-0.
Dock – vi visste att vi i andra halvlek skulle ha den kraftiga vinden i ryggen och automatiskt få lättare att ha ett bollinnehav på deras planhalva och när vi omgående i andra halvlek kvitterade – efter en Rasmus-hörna – kändes det som om vi hade övertaget. Trots en man mindre.
Men en stund senare fick Stefan Larsson sitt andra gula kort och vips, så var vi två man kort.
Då hjälpte inte ens kraftig medvind. Värnamo kunde äga boll och vrida och vända och det fanns en stund då de kändes farliga, då de fick isär oss, men då agerade Lucas Hägg-Johansson i vårt mål stabilt.
Väldigt lite tydde dock på att vi skulle orka hitta egna målchanser. Möjligtvis via en fast situation, hur vi nu skulle kunna skapa en sådan. Men i slutet av matchen kom vi in på deras planhalva, Ismael fixade en frispark i ett ytterzonsläge och den som minns Rasmus frispark på Fredrikskans mot AIK 2007 eller 2008 fick se en repris på den. Rasmus utnyttjade skickligt medvinden och en målvakt som stod för långt ut och stänkte dit 2-1 i 86:e minuten.
Den kraftiga vinden och utvisningarna gör att en korrekt matchanalys är svår att göra.
Men – vi har under december och januari pratat om att sluta tycka synd om oss själva. Om att gilla läget och fajtas. Jag sa till killarna vid ett tillfälle att jag inte tänker åka landet runt i en buss och se oss vika ner oss.
Vi vek fan inte ner oss idag.
Vi tyckte inte synd om oss själva dag.
Killarna visade en strålande attityd.
Precis som publiken som var på Gasten. Herregud, ni ska ha en enormt stor eloge. Som trotsade vädret.
Segern är lika mycket er seger.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Adam Borg
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB