Startsida / Inlägg

Tränarutbildning på Bosön och några forna fiender på plats

av henryd

Hem från Portugal och sedan någon dag för att återhämta sig och vi tränade dubbla pass på onsdagen och sedan ett lite tuffare pass på torsdagen och vissa spelare kände sig sega, tunga i benen och det är alltid en signal.
Sedan är det upp till oss tränare att tolka den. Ibland måste vi bromsa, ibland förändra inriktningen på träningsinnehållet och ibland inte göra någon förändring alls.
På torsdagen blev jag lite krasslig. Fan, tänkte jag, det är ju dags för Advanced på Bosön. Träningsutbildning, alltså. Fredag till måndag. Inte kul att vara där när man är sjuk.
Började hosta och sov högst två timmar innan det var dags att vid 05-hugget hämta Johan Öhlin (U 16-tränare) på GFA innan vi körde upp till Stockholm.
Men det gick.
Jag fick visserligen avbryta en föreläsning för att häva en hostattack, men det gick bättre än vad jag hade trott. Lite trött, lite seg och långa dagar i skolbänken, men det underlättade att se en del bekanta ansikten. Som Mattias Florén, assisterande i IFK Norrköping och Mattias Östberg, gammal mittback från bland annat Häcken och Djurgårdens IF. Då var Östberg rakad och såg stenhård ut. Nu hade han hår att dö för och log hela tiden. Ytterst trevlig.
Dagen efter var det praktik på planen och jag höll i en övning med Tyresös U 17-killar. Övriga i gruppen bedömde och gav feedback Jag var aningen för ambitiös i mitt övningsval, jag gjorde det inte lätt för killarna, som slet på bra. Övningen skulle vara max 20 minuter lång, inklusive instruktioner och summering. Min taktiska genomgång av hur vi skulle förhindra speluppbyggnad var kanske inte den enklaste saken att smälta.
När jag var klar kunde jag då och då smyga upp mobilen och läsa Jensas sms. Han skötte assistentrollen åt mig när vi mötte Ängelholm på Gasten i en träningsmatch.
Efter lite mindre rolig läsning i första halvlek ordnade det upp sig efter paus och det fanns bra saker att ta med sig från segern.
Lite senare summerade Swärdh matchen för mig via telefon.
När IFK Norrköping sedan lirade mot AIK och vi satt och analyserade en Arsenal-match (det ingick i kursen) kollade jag Livescore och såg att AIK hade satt sitt fjärde mål på Peking. Jag tittade på Florén och visade upp fyra fingrar. Han skakade på huvudet.
Ibland är det plågsamt att vara assisterande på tränarkurs.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB