Startsida / Inlägg

Ny dag, ny match

av henryd

Igår seger mot ÖSK, idag frukost på GFA 08.30 och vi diskuterade givetvis straffsituationen från gårdagen, Antonsson tyckte att jag var galen som inte ansåg att det var straff, ”du måste varit den ende på hela GFA som tyckte så”, sa han och jag la till, ”nä, det var en till som inte tyckte att det var straff – domaren”.

Peter vidhöll att det var solklar straff, men insåg ju också att han kanske haft en överreaktion, i synnerhet det där att han försökte vråla i fjärdedomaren mikrofon, så att huvuddomare Strömbergsson verkligen skulle höra honom.

Det var emellertid ett initiativ som jag applåderade. Det är viktigt att försöka nå fram.

Jag har sett situationen igen och jag tycker fortfarande att det mer är en kollision.

Startelvan igår körde återhämtningsträning och övriga kom till GFA vid 12-tiden. Lunch och sedan avfärd med U 21-laget till Jönköping och match mot J-södra.

En väldigt A-trupps orienterad uppställning med Viktor Elm, Markus Thorbjörnsson, Stefan Larsson, Herman Hallberg, David Elm, Lumala Abdu, Svante Ingelsson och Pär Ericsson och vi tog direkt tag i taktpinnen och Pär, David och Svante hade samtliga ypperliga lägen som borde ha genererat i mål.

Efter en kvart var det som om vi märkte att motståndet – som bests av idel U 19-spelare – var sisådär och vi gick ner oss i utförandet.

David satte dock 1-0 innan paus, men i halvtidsvilan pratade jag en hel del om att utmana sig själv. Att vi inte kan låta motståndet avgöra hur vi ska prestera. Efter paus ville jag ha fler löpningar, färre tillslag, snabbare beslut och tydligare aktioner framåt.

Jag fick det jag önskade.

Vi blev tydligare i utförandet i andra halvlek och David satte tre mål till. Det var kanske inga supermål, snarare var han på rätt plats och funktionellt fick bollen över mållinjen – men David var involverad i många situationer. Det går åt rätt håll, steg för steg.

Supermål svarade dock Oskar Engström för (en rasande vacker yttersida). Och Herman Hallberg (dundrade in ett vänsterskott från distans). Och Isak Magnusson (också skott från distans).

7-0 till slut och Jönköping Södra var ödmjuka och tackade för lektionen.

Nu buss hem till Kalmar. Och Bayern München-Atletico Madrid på svajig uppkoppling.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB