Vi tog tredje raka segern!

av henryd

Buss hem från Jönköping och ytterligare en seger. Det var vääääääldigt länge sedan man kunde formulera sig på ett sådant sätt. Och skriva ”ytterligare en seger”.
Efter 1-0 mot Jönköping Södra tog vi tredje raka segern.
Vi gick in i en tuff vecka med tre matcher på sju dagar och vi visste att det fanns en måste-stämpel över dem. Östersund, Falkenberg och Jönköping Södra stod för motståndet. Två nykomlingar och jumbon.
Att förlora någon av dem vore inte bra. Att vinna dem skulle innebära en höst utan bottenångest.
Men vi gick in i veckan med en riktigt hemsk insats i bagaget, spelmässig utskåpning av Elfsborg (men turligt 1-1).
Och fick problem mot Östersund, som styrde och ställde. Men från ingenstans satte vi 1-0, direkt efter 2-0 och tre matcher senare har vi tagit nio poäng.
Fantastiskt!
Hur? Det är inte helt lätt att analysera.
För spelmässigt har vi haft en period på drygt en månad när det faktiskt inte sett så jävla bra ut. Men vi gör mål i rätt lägen, vi får tveksamheter med oss och det är kanske något man gör sig förtjänt av, jag vet inte.
För vi har tidigare haft perioder, åtminstone i vissa delar av matcher, där vi spelat bra, men inte fått något med oss och kanske är det som man säger, att det jämnar ut sig.
I en väldigt jämn serie – där det bara är topptrion och bottenduon FFF och Gefle som urskiljer sig tydligt från övriga – är vi plötsligt sexa.
Så har det inte riktigt känts under säsongen.

Dock – grabbarna ska ha en eloge som mentalt klarat av att leverera tre segrar när det har behövts som mest. Starkt.
En stor anledning till att vi trots allt är stabila är att vi har en stark centrallinje. Och, inte minst, Romario, Ismael och Rasmus, vars bolltrygghet, spelskicklighet och mod gör att vi alltid kan andas med bollen, att vi tvingar motståndarna att lägga kraft på att få tag i bollen och det gör att de har mindre kraft att attackera på oss.
Vi behöver inte vara bra, vi behöver inte göra så mycket mer i förberedelser eller taktik än att ge dem bollen.
Vilket säger en hel del om deras kvalitet.
Jönköping Södra försökte få matchen till ett knivslagsmål och kapade, sparkade och drog i oss , men vi höll oss kalla och istället var det Södra som fick en utvisad tidigt i matchen. En utvisning vi inte drog nytta av, det blev för sakta och stillastående för min smak och det uppstod några farliga lägen i vårt straffområde i andra halvlek och med lite otur hade vi fått en straff mot oss, men som sagt, det går vår väg nu och vi fick sjunga segersången för tredje matchen i följd och nu alltså buss hem till Kalmar.