Startsida / Inlägg

Den nya tiden

av henryd

Sista matchen med A-laget blev AIK på bortaplan. Dagen efter började jag som U 19-tränare och det har sedan dess varit intensivt. Intensivt på ett bra sätt.
Planering av träning, strukturering av Akademiverksamheten och parallellt med det går jag ju Uefa Advanced och utöver det läser jag på distans Idrottspsykologi på GIH.

Mitt team i U 19 börjar sätta sig. Jag har Johan Steglander vid min sida och vi var ett bra team 2015. Till vår hjälp har vi Jocke, som är nyfiken och självständig och sedan försöker vi skapa tajtare band mellan U 19, U 17 och U 16 och ett led i det är att skapa ett gemensamt kontor åt oss och jag förklarade för Kalmar FF att utrymmet som används när dopingkontrollanter kommer till GFA ska bli vårt ställe och sedan flyttade vi in.

Jag har köpt taktiktavlor, Stefan Larsson, tränare ihop med Tobinho i U 17, fixade Apple-TV (så vi kan kolla på övningar på TV:n) och Johan Öhlin, ansvarig i U 16, köpte en kaffebryggare och jag tror att det kommer blir riktigt nyttigt att vara samlade, det underlättar diskussioner, kommunikation och den gemensamma synen på vår verksamhet.

Förhoppningsvis får vi Fys-Carlén till vårt team. Förutom att jag klår honom i Crossfit är det en förbannat duktig fystränare. Lojal, lyhörd, samarbetsvillig och med den där förmågan att utföra sin uppgift utifrån huvudtränarens vilja.
Ibland tycks vissa tro att en fystränare ska bestämma hur ett lag ska träna och periodisera aktiviteterna. Men så är ej fallet. Den kunskapen måste huvudtränaren ha, sedan ska fystränaren vara ett verktyg i processen för att kunna spela den fotboll man vill spela.
Det som är fint med Carlén är att han också är en duktig fotbollstränare och då han lättare förstå vilka övningar vi ska göra i gymmet/planen för att förbättra våra aktioner i spelet.

Efter en veckas träning med U 19 åkte vi till Listerlandet för att möta Mjällbys U 19 i Ligacupen och det blev ett kärt återseende med Mjällbys akademichef Jacob Lennartsson. Han fixade kaffe och bullar, men var sedan inte lika vänlig när det kom till poängen i matchen. Hans Maif vann med 2-1 och jag säger inte så mycket om resultatet.
Jag tycker inte vår prestation var vidare imponerande.
Första halvtimmen var vi helt okej och hade grepp om matchen. Då spelade vi på ett sätt som i någon bemärkelse liknar det som jag vill att vi ska spela. Men sedan blev vi otydliga i konturerna och i början av andra halvek gjorde Maif både 1-0 och 2-0 och löpte då mer än vad vi gjorde.
Vi kom tillbaka in i matchen, fick visserligen en utvisning, men fick ett litet grepp om händelserna i slutskedet av matchen, men spelade generellt för långsamt och löpte för sakta och för sällan.
Det finns lite att göra.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB