I hälarna på Sahlin

Eva Buskas följer Mona Sahlin under valåret 2010

Startsida / Inlägg

Sahlin pratar kris med Brown

av Eva Buskas

Gordon Brown och Mona Sahlin. Foto: Socialdemokraterna

Sahlin ger samarbetstips till Gordon Brown? (Foto: Socialdemokraterna)

Hur ska Europa komma igen efter krisen? Vad kan politikerna göra för att skapa långsiktig tillväxt? Och var finns jobben? På fredag i nästa vecka ska Mona Sahlin diskutera frågorna på ett toppmöte med nätverket Progressive Governance på 10 Downing Street i London.

Progressive Governance är ett forum för vänsterledare och startades av bland andra Tony Blair, Bill Clinton och Göran Persson.

Deltar i toppmötet gör förutom Gordon Brown och Mona Sahlin, även Norges statsminister Jens Stoltenberg, spanska premiärministern och EU-ordföranden José Luis Zapatero, Greklands premiärminister Giorgos Papandreou med flera.

Före dess ska Sahlin dessutom hinna med att diskutera utrikespolitik över en frukost med Storbritanniens utrikesminister David Milliband.

Kanske hinner hon också prata lite valupptakt med Milliband och Brown. I England går man till val i vår och länge såg det ut som att Tories skulle gå mot en promenadseger och att den hårt kritiserade Gordon Brown skulle tvingas lämna premiärministerposten. Men den senaste tiden har Labour närmat sig Tories i opinonsmätningarna och inom Labour börjar man nu hoppas på möjligheten att sitta kvar genom att bilda koalitionsregering med liberaldemokraterna.

Något samarbete är dock långt ifrån påbörjat och så sent som igår förklarade en högt uppsatt liberaldemokrat att han hellre stöder Tories än låter Labour få fem år till vid makten.

Här hemma har den rödgröna splittringen i Afghanistanfrågan blivit tydlig i debatten efter dödsskjutningen av de svenska soldaterna i söndags och i går krävde Miljöpartiet att staten gör sig av med SAS medan Socialdemokraterna går på regeringens linje och vill behålla flygbolaget. Under tiden sliter de rödgröna som bäst med att komma överens om skattefrågan där skillnaderna mellan S, V och MP är avgrundsdjupa.

Men jämfört med Browns problem framstår Sahlins knäckfrågor som småpotatis.  

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB