I hälarna på Sahlin

Eva Buskas följer Mona Sahlin under valåret 2010

Startsida / Inlägg

Raj-raj Uno och Sahlin Show ska vinna väljarna

av Eva Buskas

Tv säljer. Även politik. Fråga Barack Obama. Det pratas ofta om att nätet och gräsrötterna vann valet åt honom, mer sällan om att han är den amerikanska presidentkandidat som lagt mest pengar på tv-reklam någonsin.

I EU-valet följde de svenska borgerliga partierna och Junilistan efter och gjorde tv-reklam, medan de rödgröna var lite finare i kanten och ansåg att tv-reklam var fel väg att informera väljarna. I år har alla sådana betänkligheter kastats överbord och de enda som inte gör tv-reklam inför höstens val är Miljöpartiet och Vänsterpartiet – men nu av ekonomiska skäl.

Nu går Moderaterna och Socialdemokraterna ett steg längre. I kväll har tv-programmet ”Föregångslandet” premiär i tv-kanalen Axess. Producent: Moderaterna. Programledare: Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann och moderaten Maria Arctaedius. Det är betald reklamplats och det ska framgå att det är valreklam, men Moderaterna själva betraktar det inte som reklam utan kommer att göra det som ett 10 minuter långt pratprogram, skriver DN. Första gästerna är Filippa Reinfeldt och migrationsminister Tobias Billström.

Socialdemokraterna vill inte vara sämre och lanserar samtidigt en egen tv-show på Youtube med namnet ”5 minuter” som ska sändas i sex avsnitt. Programledare: Eric Sundström, chefredaktör på S-tidningen Aktuellt i Politiken. Gäster: bland andra partisekreteraren Ibrahim Baylan, partiledaren Mona Sahlin och ekonomiske talesmannen Thomas Östros.

Några särskilt kritiska frågor lär inte vara att vänta från varken Schlingmann eller Sundström.

– Det kommer inte att bli något debattprogram eftersom vi är överens i de flesta frågorna, säger Per Schlingmann till Expressen

Nä? Det var som tusan…

Enligt vd:n för Axess Karl-Olov Larsson har erbjudandet om att göra parti-tv gått ut till samtliga partier. Han säger till DN att kanalen ”vill motarbeta snuttifieringen av politiken” och tänker i fördjupningstermer. Själv tänker jag mer i termer av Silvio Berlusconi och Rai Uno när det gäller både moderat Raj-Raj-tv och socialdemokratisk Sahlin Show. 

Hur tänker ni?

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB