WRC-bloggen

följ rallyduon Patrik Sandell och Emil Axelsson

Arkiv för May 2010

- Sida 1 av 2

Seger

av Emil Axelsson
20100522.jpg

Seger! De är glada miner idag. Efter en tuff fight under hela helgen mot Zhigunov vann vi till slut med 9.2 sekunder. Det har gått riktigt fort och snitthastigheten för hela rallyt var 120.7 km/h och på sista sträckan 142.7 km/h… Grymt! /Emil

Sjukt snabbt i…

av Emil Axelsson

Sjukt snabbt i Vitryssland! Den här veckan är jag med Patrik Flodin för tävling i ryska mästerskapen. Det bjuds på extremt snabba vägar! På ss 9/12 räknar vi med att röra bromsen 13 gånger på 14 km. Här sliter vi inte på grejorna i onödan… /Emil

20100520.jpg

Många Patrik blir…

av Patrik Sandell

Många Patrik blir det…?Idag var jag på Grizzly i Östersund och kolla så det blev rätt storlek på alla Patrikgubbarna. Ägaren av Grizzly, Björn ser ut att vara en nöjd leverantör!

20100519.jpg

Patrik o Patrik

av Patrik Sandell
20100516.jpg

Patrik o Patrik!?Nu är det färdigkört för den här helgen. Sista dagen började bra för oss, vi tog in 18 av de 31 sekunder vi hade upp till andraplatsen. Planen för de sista två sträckorna var solklar – ta in de resterande 13 sekunderna och klättra en placering i resultatlistan. Dock blev det inte så då centerdiffen gick sönder på näst sista sträckan och bilen blev mer eller mindre okörbar… Vi lyckades dock ta oss i mål på en 4:e-plats. Flodin hade också problem på de två sista sträckorna och slutade på 8:e-plats. I morgon väntar hemfärd efter 3 veckor på resande fot. Det skall bli skönt att få sätta sina fötter på svensk mark!

Dag 1 avklarad i Rally Nanjing!

av Patrik Sandell

Dagen började som den skulle, våran plan var att redan på första sträckan ta kommandot, vilket vi gjorde. Vägarna är väldigt lik en VM-tävling i Grekland, sten, sten, sten. Lyckligtvis klarade vi oss bara med 3(?!) punkteringar på rad, dock ganska nära målet på de 3 sista sträckorna så vi har kunnat kört i mål och bytt däck efteråt. Inför morgondagen ligger vi på en 3:e plats med 31 sek upp till 2:a platsen som vi siktar på!
Resultat dag 1:

1. Mark Higgins
2. Jussi Välimälki
3. Patrik Sandell
4. David Higgings
5. Patrik Flodin

”Believe in yourself”

Middag på Ikea

av Emil Axelsson

Middag på Ikea! Det har blivit några inlägg om mat, men efter tre veckor på resande fot var det fint med lite svensk husmanskost. Gravad lax och sedan köttbullar med potatismos var inte alls fel. Nu är vi redo för morgondagens sex sträckor!

20100514.jpg

Racet mot Flodin…

av Emil Axelsson

Racet mot Flodin och de övriga har börjat! Idag körde vi den första sträckan av Rally Nanjing – en superspecial på 800 meter. Vi var tvungna att använda vanliga Svenssondäck, vilket var lite ovant… Flodin vann sträckan och var 1.5 sek före oss. Imorgon fortsätter vi med 90 km på vägar av lite Greklandskaraktär. Nu väntar middag på Ikea i Nanjing.

20100514.jpg

Kinesisk frukost

av Emil Axelsson

Kinesisk frukost! Det är riktigt fint att få i sig en ordentlig frukost på morgonen. Den kinesiska kulturen skiljer sig lite, de äter mest ris o nudlar även på morgonen. Nu väntar andra dagens recce!

20100513.jpg

Mot Nanjing

av Emil Axelsson
20100510.jpg

Mot Nanjing! De tyckte vi verkade trovärdiga att ha hand om nödutgången… 🙂 Vi är alltså på väg till Kina och ska åka lite mer rallybil. Vi inleder veckan med test imorgon tisdag och tävlingen körs fredag-söndag. Från en kontinent till en annan, härligt!

Det blev en…

av Patrik Sandell
20100509.jpg

Det blev en 4:e-plats! Målet med dagen var helt klart att ta sig upp på pallen. Och det började riktigt bra med sträckseger på morgonens första sträcka. Därefter chockade Prokop alla med en kanontid på ss19. Vi gjorde vad vi kunde på de avslutande två sträckorna och plockade in lite tid, men inte tillräckligt. Håll gärna utkik på WRC.com så bör det snart finnas lite action när vi har lite för bra ladd in i ett vägskäl… /Emil & Patrik

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB