Startsida / Inlägg

Idag presenteras bidragen

av Tobbe Ek

Här brukar jag ju inte blogga i oktober, men idag gör jag ett litet undantag. Klockan 11.30 kommer SVT webbsända sprättningen av kuvert och de 27 bidragen som urvalsjuryn plockat fram kommer offentliggöras.

Tydligen har juryn slitit sina hår under helgen och delar av förra veckan för att av 2800 bidrag vaska fram 27 stycken akter. Idag får vi veta låttitlar och kompositörer. Det lär finnas några nervösa låtskrivare runt om i Sverige idag som väntar på besked. En låt med i Melodifestivalen kan innebära skillnaden på att kunna försörja sig på sin musik eller fortsätta jobba extra som vikarie inom vården eller krogen.

Väldigt spännande tycker jag.

SVT:s vd Eva Hamilton och urvalsjuryns ordförande Martin ÖSterdahl (också han hög SVT-chef) kommer att sprätta kuverten. Vi får se om de har valt samma spännande notarius publicus som tidigare år för att försäkra att allt gått rätt till.

Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund Lisa Ajax loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB