Startsida / Inlägg

Vad kan hända ikväll? Biter redan på naglarna

av Tobbe Ek

En kvart till sändning ungefär. Kollade ni tv nyss när Måns coh Christine puffade för programmet så var den biten inspelad redan i eftermiddags på repetitionen, men tanken är att det ska kännas live.

Nu laddar artisterna bakom scenen.

Jag är spänd på att se hur det går med Pernillas röst ikväll. Hon höll igen på repet och har Jessica Marberger i kulissen som kan ta de svåraste tonerna, men på repet lät det till och med falskt ibland idag.

Pauline har gjort dåligt ifrån sig på repen, men i Sandviken brände hon till när det gällde och lyste genom tv-rutan. Häftigt om hon gör samma sak den här veckan.

NEO har ju under repen gått från klarhet till klarhet både i Malmö och här i Örebro, men idag på dagen tappade han bort sig rejält under repet. Texten var som bortblåst och han mumlade sig igenom flera rader innan han hittade rätt. Nerver som spökar gissar jag, men unnar honom verkligen att göra så bra ifrån sig han bara kan. Arenapubliken har älskat honom uner genrepen tidigare.

Och hur går det för hårdrockarna? Jag tycker det är synd att både Pain of salvation och Crucified Barbara har ballader egentligen. Hade varit coolare med nåt riktigt röjigt på scenen. Men samtidigt gillar jag båda låtarna. Kan de slå ut en schalgermilf och en festande soultjej?

Orsa Spelmän har haft det lite kämpigt på repen med förkylningar, men på dagens rep var Kalle Moraeus sprudlande glad. Alcazar höll igen på första genomsjungningen på dagrepet, men släppte loss ordentligt när de lottats till att sjunga om. Kan de ta sig vidare från Andra chansen en tredje gång? I så fall måste de slå ut Jessica Nadersson som sjöng fantastiskt på genrepet i dag.

Jag tycker att det här ska bli väldigt spännande. Får se hur myckt jag pallar att blogga. Biter redan på naglarna…

 

alcazar Benjamin Ingrosso David Lindgren david lindgren esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Jon Henrik Fjällgren Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB