Startsida / Inlägg

”EBU uppmanar fansen att inte vifta med regnbågsflaggor”

av Tobbe Ek

Bild 2014-05-10 kl. 19.58.43Den internationella fanklubbsorganisationen OGAE har skickat ut en uppmaning till sina medlemmar att inte vifta med regnbågsflaggor ikväll.

När Bengt-Urban Fransson, ordföranden i den svenska föreningen, Melodifestivalklubben, nåddes av uppmaningen och ifrågasatte den fick han beskedet att uppmaningen bara vidarebefordrats från EBU.

Ni ser uppmaningen här intill. Jag har sökt Jon Ola Sand högsta chef för Eurovision på EBU för en kommentar om den här uppmaningen som alltså uppges komma från just EBU. Ännu har han inte hört av sig.

Bengt-Urban Fransson rasar mot uppmaningen som han anser är en kränkning av yttrandefriheten:

– Som ordförande i den svenska Melodifestivalklubben, OGAE Sweden, tycker jag att det är ytterst allvarligt om EBU gör minsta ansats att begränsa yttrandefriheten om man som OGAE Internationals ordförande påstår att EBU gått ut med uppmaningar om att inte vinka med regnbågsflaggor under det ryska numret. Det är också upprörande att OGAE Internationals ordförande överhuvudtaget överväger att sprida uppmaningen vidare och dessutom ber oss att hålla ögonen öppna. Alla människors rätt att fritt få uttrycka sina tankar är en rättighet som aldrig får ifrågasättas, säger Bengt-Urban Fransson.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso carola david lindgren David Lindgren esc Henric von Zweigbergk loreen mede melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Bea Blom
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB